Opinió

Djokovic, l’únic supervivent

El 15 de setembre del 2022, amb 41 anys, Roger Federer va anunciar la seva retirada després de 24 anys en el circuit professional. El suís va decidir que l’últim torneig que disputaria seria la Laver Cup. Dijous passat, va ser el torn per al seu gran amic, Rafa Nadal. Amb 38 anys, el balear ha dit prou i penjarà la raqueta després de jugar les finals de la copa Davis el proper mes de novembre a Màlaga. En tots dos casos, hi ha hagut un dominador comú: les lesions. Federer ho va deixar estar després de veure que el seu genoll no millorava, i Nadal també fa molt temps que lluita contra ell mateix. L’edat no perdona.

Així doncs, Novak Djokovic és l’únic supervivent de l’anomenat Big Three, que tantes alegries i moments inoblidables ha regalat a tots els amants del tennis. El que han fet ells tres difícilment es tornarà a veure. Amb el pas del temps, tots els seus èxits seran valorats com es mereixen. No només dominen les estadístiques quant als Grand Slams, sumant entre tots tres la bogeria de 66, sinó que també han estat els tennistes de més edat a ser el número u del món. Durant dues dècades, s’han repartit tots els títols. Una època inigualable de la història del tennis que està a punt d’arribar a la fi.

El serbi, amb 37 anys, viurà els últims compassos de la seva carrera envoltat de les noves generacions, que trepitgen fort, com Alcaraz o Sinner. Ell serà l’encarregat de passar el relleu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)