Editorial

L’EDITORIAL

La reconciliació del Barça a Europa

La celebració dels jugadors del Barça després de la victòria contra el Bayern és pròpia d’un equip conscient que s’hi jugava més que els tres punts d’un partit de la fase lliga. El conjunt blaugrana va viure la nit més màgica i reconfortant al Lluís Companys, en un partidàs que serveix per ratificar, amb contundència, totes les virtuts que havia anat mostrant en una arrencada prometedora de l’etapa de Hansi Flick a la banqueta. La visita del Bayern, bèstia negra els últims anys, era un bon examen per avaluar la maduresa de la proposta blaugrana. I el 4-1, per més que el partit va tenir una fase inicial de domini insistent dels bavaresos, representa la reconciliació del Barça amb la Champions, competició en què no parava d’acumular decepcions. És octubre i s’han disputat tot just tres jornades de les vuit que hi ha en el nou format, però el Barça s’endú el convenciment que és capaç de competir contra els millors equips del continent, que no és poca cosa tal com havien anat les últimes versions continentals de l’equip. Fora fantasmes, fora complexos.

El Barça s’allibera gràcies a un grup descarat, amb jugadors joveníssims fets a la Masia, i amb futbolistes que s’havien desgastat i devaluat i que, amb Flick, s’han revitalitzat i revalorat. És el cas de Lewandowski, Iñigo o Raphinha, l’actor principal d’una nit, probablement la millor a Montjuïc, per al record blaugrana. Dissabte hi ha una altra cita majúscula, al Santiago Bernabéu, on el Barça arriba com a líder de la lliga. I hi arriba, sobretot, havent mostrat que té una identitat, un camí que va traçant, independentment del que pugui passar en un parti puntual. És aquest el gran valor del Barça de Flick. Amb coherència i sentit comú i sense estridències, el tècnic fa aflorar la millor versió dels jugadors. No ha guanyat res, però el Barça torna a il·lusionar els seus i a fer respecte als altres. A Europa, també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)