Opinió

Ser àrbitre

Qui vol ser àrbitre si va a l'escorxador cada cap de setmana, si no hi ha ningú que el defensi?

1 No és un risc, una provocació, una ofensa al futbol, que el comitè tècnic d'àrbitres proposi com a encarregat de xiular l'Athletic de Bilbao-Barça de copa del Rei el col·legiat més polèmic possible de primera divisió, González González?

2 Som al segle XXI, l'era de la comunicació. No és deixar de la mà de Déu els àrbitres, que no es poden explicar –com sí que passava fa uns quants anys–, ni debatre ni respondre acusacions?

3 Per què no hi ha un portaveu arbitral? Per què Victoriano Sánchez Arminio no surt més sovint en defensa del seu col·lectiu i, en canvi, només el veiem en dinars o sopars oficials?

4 Com és que ja no hi ha cap rebel·lió interna a l'estament arbitral com sí que passava, i reiteradament, anys enrere? Com és que es dóna aquesta imatge de col·lectiu adormit, sedat amb el seu propi drama?

5 Qui vol ser àrbitre si va a l'escorxador cada cap de setmana, si no hi ha ningú que el defensi, si fins i tot els àrbitres que surten comentant els partits a ràdios o teles no diuen mai –però mai– que ha fet un arbitratge excepcional? Per què, la lloança màxima és “ha fet arbitratge correcte”? Per què un futbolista pot estar excepcional i, en canvi, un àrbitre no?

6 És normal que el president del comitè tècnic d'àrbitres encadeni 22 anys com a màxim representant d'aquest col·lectiu? Es pot estar en un càrrec esportiu tants anys seguits sense aparent alternativa?

7 Quin problema ha tingut els darrers anys la relació entre el Barça, alguns futbolistes, els seus representants i Hisenda? Mascherano, Messi, Piqué, Xavi Hernández, Neymar... És casualitat o això només ha passat al Barça?

8 Algú a Madrid decidirà investigar el contracte de Gareth Bale amb el Real Madrid, que va tenir un cost total de 101 milions d'euros, deu milions dels quals van ser perdonats pel Tottenham pel traspàs de Rafa van der Vaart? O aquest tema no toca?

9 No hauríem de recordar el millor porter de la història del Barça, Víctor Valdés, que va cometre un error monumental marxant (vist ara en perspectiva) i que acaba de fitxar per l'Standard de Lieja?

10 Per cert. Ningú no ha pensat que la sanció al Real Madrid i a l'Atlético de Madrid de la FIFA pel tema dels menors quedarà en no res perquè en breu hi haurà eleccions a la presidència de la federació internacional i després es concedirà una amnistia? Doncs no ho descartaria gens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)