Opinió

Referent

I és que Aíto és, sense cap mena de dubte, l'entrenador més influent i destacat que hi ha hagut al bàsquet ACB

Dimecres que ve l'ACB farà un homenatge a Aíto García Reneses amb motiu dels seus cinquanta anys a l'elit del bàsquet espanyol. Primer com a jugador, també com a mànager general, tot i que aquesta etapa només va durar un parell de temporades, i especialment, pels seus gairebé quaranta anys com a tècnic.

I és que Aíto és, sense cap mena de dubte, l'entrenador més influent i destacat que hi ha hagut en el bàsquet ACB i també un dels més importants en l'àmbit europeu, tal com continua demostrant al Gran Canària.

Tants anys a les banquetes donen per a tot i per a molt. Algunes ombres, cert, però moltes més llums, moltíssimes. Segurament alguns trobaran a faltar, entre els molts èxits aconseguits, el fet de no haver guanyat mai l'Eurolliga amb el Barça després de jugar diverses finals. Altres consideraran que en aquestes finals no va saber assimilar prou la pressió de ser el favorit, i que això va acabar repercutint en els seus jugadors. I també n'hi haurà que li qüestionaran una particular manera de gestionar els grups i, en especial, els casos de determinats jugadors amb un pes rellevant a l'equip. O el d'haver refusat el fitxatge de jugadors contrastats a contracorrent del que pensava la majoria.

Però, a la vegada, crec que ben pocs discutiran que la contribució d'Aíto al bàsquet d'aquí ha estat fonamental i decisiva. Ha suposat un punt i a part des de la seva arribada a les banquetes. Un referent i un mirall per a una immensa majoria de tècnics que venien al darrere. Un innovador en molts sentits, que va trencar amb la manera d'entrenar que fins aquell moment s'estilava. Sempre defensant els canvis que poguessin aportar més dinamisme i modernitat. I, el més difícil de tot, un afany per renovar-se i adaptar-se constantment. Per anar evolucionant a la vegada que ho feia el bàsquet.

I si a tot això hi afegim un do especial per treballar i confiar en els joves talents, tal com va demostrar especialment al Círcol, a la Penya o fa poc al Sevilla, entendrem per què quan falten pocs mesos perquè faci els setanta anys Aíto continua sent un entrenador de primer nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)