Opinió

Partit global, homenatge mundial

Els jugadors del Barça i del Madrid, no haurien de jugar el clàssic tots amb el dorsal 14 a l'esquena com a homenatge a Cruyff?

1 La casualitat (si és que existeix) ha volgut que el gran funeral esportiu de Johan Cruyff sigui el dia del Barça-Real Madrid. El futbol ja és global. Per tant no hauria de fer el Barça un homenatge de dimensió mundial a la figura d'un dels més grans personatges de la història del futbol?

2 No haurien de jugar tots els
futbolistes del Barça (i fins i tot del Real Madrid) aquell dia amb el número 14 a l'esquena demanant permís a la federació espanyola que els ho permeti aquell dia com a històric homenatge al
Johan? I per cert, el millor homenatge a Johan Cruyff no seria, senzillament, guanyar el
Madrid?

3 Una de les millors fotografies de la història del Johan és la que va fer l'Antonio Campañà, històric fotògraf del diari Sport. És aquella en la qual es veu l'holandès fent el gol, com si fos un practicant de kung-fu, a Miguel Reina, porter de l'Atlético de Madrid. El Campañà explicava abans-d'ahir al Twitter que l'únic que li va dir el Johan quan li va ensenyar l'extraordinària foto va ser: “Buena foto.” Res més. Per cert, no podria el Barça aprofitar el museu per fer una sala dedicada només a la figura de Johan Cruyff?

4Per què Josep Maria Bartomeu no s'eleva com a president i, en lloc de fer una única entrevista a TV3, que està molt bé, s'obre només una mica i fa una declaració institucional sobre la figura de Cruyff? De què té por? No seria el més normal? Com és que sentir ara Bartomeu és un miracle i durant la campanya donava entrevistes cada quart d'hora? Calia allò i cal això? Un terme mitjà, millor, oi?

5 Per cert, senyor president Bartomeu,... i si ara proposa novament la presidència d'honor pòstuma per a Johan Cruyff encara que la hi haguessin tret fa cinc anys? O, millor que no. La família diria que ara ja no cal. Deixem-ho córrer.

6Com ahir deia en Pep Guardiola a RAC1, no cal que fem homenatges en forma d'estàtues o noms. El millor és que no perdem l'essència del que volia que fos la manera de jugar a futbol. I si posem el nom a l'estadi hi haurà un problema: si algun dia la junta directiva es ven el nom a un patrocinador (seria lògic tenint en compte els diners que val mantenir una plantilla com la del Barça), no seria una barbaritat veure el nom del Cruyff allà mig?

7 Amb tots els respectes, no caldria una opinió de Luis Enrique encara que fos en forma de comunicat? O de tuit? O de frase a Barça TV? Ho dic des de la meva admiració al Lucho però a la vegada des de la meva manera d'entendre la comunicació del segle XXI.

8 Canviant de tema: ningú no pot entendre que hi ha àrbitres que són molt dolents i que estan promocionats per les territorials amb el vistiplau de Sánchez Arminio? I que, en canvi, hi ha àrbitres bons frenats perquè no són del sistema. Se n'ha parlat poc però l'assemblea de dimarts de la Federació Espanyola de Futbol confirma que tindrem quatre anys més d'Ángel María Villar gràcies a les federacions territorials però sobretot al col·lectiu arbitral, que dóna una bossa important de vots. Acabarà el mandat amb 32 anys com a president, ja que ho és des del 1988. Ningú no pot evitar democràcies dictatorials com aquesta?

9 Sempre ens en recordem de Santa Bàrbara quan trona i ara pensem en la seguretat en l'Eurocopa i en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro després dels atemptats de Brussel·les, però algú ha fet memòria que després dels atemptats de Madrid el 2004, just després, hi havia l'Eurocopa de futbol a Portugal i els Jocs Olímpics a Atenes?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)