Opinió

Un gran adéu

El millor homenatge que es pot fer al crac holandès és guanyar el Madrid aquest vespre. Doncs això. No se'n parli més

1 Impressionant final el de Johan Cruyff i el Barça. Acord amb Jaume Giró, director general de la Fundació La Caixa, que unia el club i la fundació dedicada als nens que té la família Cruyff. No és això el que històricament volia el barcelonisme, un gran pacte entre el club i la seva principal referència futbolística?

2 Si l'oda que va fer Pep Guardiola a Johan Cruyff a RAC1 és per guardar a la memòria, el discurs que va fer Jordi Cruyff per valorar l'estima demostrada per la societat al seu pare, no s'hauria d'emmarcar? O les llàgrimes d'ahir de Jaume Roures, que plorava per la mort del seu amic?

3 No tocaria ovacionar els expresidents vius quan avui siguin tots (si finalment hi van tots, que tinc algun dubte) a la llotja del Camp Nou? I si algú es mereix una ovació de gala no és Joan Laporta, que, després de l'escandalosa i depriment acció de responsabilitat de l'actual junta contra l'anterior –humiliant i vexant famílies–, tornarà avui a la llotja?

4L'homenatge a Johan Cruyff ha durat una setmana llarga. Ha estat esplèndid. I avui es posarà la cirera al pastís. Però, com em va dir un gran amic del Johan: el millor homenatge que es pot fer al crac holandès és guanyar el Madrid aquest vespre. Doncs això. No se'n parli més. En tot cas, i si parem el partit en el minut catorze? De fet, juraria que és el que hauria de passar. I passarà.

5 Es parlava d'homenatjar Johan Cruyff posant el seu nom a la porta número 14 del Camp Nou. Porta que no existeix. Salten de la 13 a la 15. Algú em podria explicar per què? I qui va ser l'arquitecte de la sorprenent i absurda idea?

6 Oi que podem entendre que, per superstició, als avions de determinades companyies aèries no existeixi la fila 13 o que en molts gratacels no hi hagi planta 13? Però que en un estadi de futbol hi hagi porta 13, porta 15 però no 14... No és molt estrany?

7 Jérémy Mathieu es lesiona al menisc i aquí no passa res. Tothom callat. Tots els clubs, muts i a la gàbia. I vinga a carregar el calendari... Que si amistosos, que si partits de classificació per al mundial, per a l'Eurocopa, per a la copa Amèrica... I amb calendaris indecents. I qui es queixa? Doncs la premsa, perquè, en general, els clubs miren cap a un altre cantó. Per què?

8 Apropa la possible renovació de Robert Lewandowski amb el Bayern de Munic el fitxatge de Zlatan Ibrahimovic pel Real Madrid?

9 Adriano s'ha lesionat als isquiotibials. Sí, teniu raó els qui us heu preguntat: “On és la notícia?”

10 I, per acabar, una altra no-notícia. Fernando Alonso no s'ha recuperat i no podrà pilotar aquest cap de setmana el seu McLaren a Bahrain. Després de l'enorme i indefinible patacada a Austràlia de fa quinze dies, encara pensava que hi podria participar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)