Opinió

DIES IRAE

Igualació en la Champions

S'han igualat les forces després
dels partits d'anada. El Madrid és ara més rival d'ell mateix que el Wolfsburg

Barça-Atlético 2-1

DIMARTS 5.

Després dels partits d'anada, les possibilitats de tots els equips de passar a les semifinals estan més igualades del que es preveia abans de jugar. El Barça va aconseguir remuntar sense haver fet el seu millor futbol. És l'eliminatòria que queda més oberta des que Luis Enrique és l'entrenador, acostumat a deixar-les enllestides en els partits d'anada.

L'Atlético no es va voler tancar d'entrada i la jugada li va sortir bé. Però en la Champions qualsevol error penalitza. I el que es va equivocar no va ser l'àrbitre, va ser Torres. Amb un gol més i un jugador menys, l'Atlético es va tancar. I el Barça va poder atacar sense estar pendent de la seva esquena. L'equip de Simeone encara va tenir sort que l'eliminatòria no quedés decidida.

De cara a la tornada, però, el Barça necessitarà imposar el seu joc posicional i de circulació de pilota. Perquè a l'Atlético no li servirà quedar-se tancat a la seva àrea. La batalla al mig del camp serà decisiva.

Bayern-Benfica 1-0

DIMARTS 5.

Guardiola havia avisat del potencial del Benfica en l'estructura defensiva. Tothom va pensar que exagerava. I encara més quan Vidal va marcar abans del minut 2. El resultat ja no va variar, i no va ser perquè el Bayern no tingués molta possessió de pilota.

Cap equip va cometre errors que el penalitzessin, i el Bayern no va saber cometre encerts. L'eliminatòria continua sent favorable als alemanys, però la tornada s'ha de jugar.

PSG-City 2-2

DIMECRES 6.

Aquest va ser el partit dels errors, que en la Champions penalitzen més que en cap altra competició. Fa anys que els dos equips són aspirants a guanyar la lliga de campions algun dia. No sembla que hagi arribat la seva hora, encara. El PSG, amb Blanc a la banqueta, ha seguit una bona progressió i s'ha fet més competitiu. Però quan ha arribat a quarts de final les cames li han tremolat, i va regalar dos gols al City. Pellegrini ha tingut temps i diners per fer més del que ha fet al City. Va dir que a París van buscar la victòria, i no és veritat. Es van defensar, van donar la pilota al PSG i van contraatacar. Tenen les semifinals a prop, però sense grandesa no arribarà enlloc.

Wolfsburg-Madrid 2-0

DIMECRES 6.

La sorpresa? Relativament. Sobre el paper, sí que ho és. Una plantilla com la del Madrid no pot perdre 2-0 a Wolfsburg en uns quarts de final de la Champions. Però un equip com el Madrid dels últims temps, sí. És un equip poc fiable. Desposseït de grandesa amb Benítez i despersonalitzat amb Zidane. El Wolfsburg en va fer prou amb equilibri i claredat d'idees.

El més sagnant per al Madrid, però, no va ser que encaixés dos gols en vint minuts. Va ser que en els setanta minuts que quedaven el seu entrenador no va ser capaç de canviar res en el joc que permetés a l'equip imposar la seva superioritat tècnica. Ni amb canvis de jugadors ni amb variacions tàctiques. En la tornada al Bernabéu, serà més rival el Madrid mateix que el que pugui fer el Wolfsburg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)