Opinió

DIES IRAE

Una abraçada a l'equip

S'ha de ser comprensiu amb el que
ha passat, però també autocrític. D'errors, també n'hi ha hagut

DIMECRES 10.

“He jugat realment malament. No m'he sentit fresc en cap moment. Aquí hi ha la prova que ningú no és invencible.” Ho podia haver dit qualsevol jugador del Barça després del partit del Calderón, i de fet és similar al que va dir Piqué. Però el que va dir això és Novak Djokovic, després de ser eliminat en el primer partit del torneig de Montecarlo contra el gegant txec Jiri Vesely. Djokovic també va dir: “Em sento molt cansat. Els entrenaments que havia fet em van anar bé pel que fa a les sensacions, però no m'he sentit amb prou frescor.” Igualment ho podia haver dit el Barça. El paral·lelisme és fàcil de fer. Els millors també perden algun dia. I no n'hi ha prou de ser el millor, sinó que les circumstàncies també compten. Que el torneig en què Djokovic s'ha humanitzat sigui de terra batuda no deu ser casualitat del tot. Igualment com no ho és que el Barça, cansat i debilitat, hagi caigut contra l'equip que és més capaç de desgastar físicament i psicològicament qualsevol.

La derrota del Barça és dura, perquè no és un partit més, com Montecarlo és per a Djokovic un torneig més. Per al Barça la Champions era el principal objectiu, pel repte del ser el primer que podia revalidar títol. Però passades unes hores del partit, a mi em vénen més ganes d'abraçar l'equip que d'engegar-lo. En el futbol vals el que ets ara. I el Barça ara val menys. El que has estat o has fet, en tot cas, serveix per matisar el moment. Per això tinc més ganes d'abraçar l'equip que de retreure-li res. Em costa d'entendre el que li passa, però al mateix temps sento comprensió. També perquè al Calderón va caure atacant i rebel·lant-se a la derrota i no per desgana.

Quan li demanàvem que tan sols sobrevisqués, ho va fer i, a més, va encarar molt bé les tres competicions. Però ara ha pagat aquell esforç, aquella falta de possibilitat de fer rotacions. I s'hi ha afegit que, quan s'han pogut fer, els nous no han arribat al nivell necessari. L'equip ha caigut a plom, però uns més que altres, i els que han baixat més el nivell són els que han entrat menys en les rotacions: Messi, Neymar i Busquets. I no n'hi ha hagut prou que Piqué, Mascherano i Iniesta, amb menys partits a les cames, hagin aguantat més bé.

Però l'últim que ha de fer l'equip, i encara menys el club, és refugiar-se en la fatalitat. S'ha de ser comprensiu amb el que ha passat, però s'ha de ser autocrític. D'errors, també n'hi ha hagut. La sanció de la FIFA de no poder fitxar s'ha notat, tant com la poca aportació de la banqueta o la decisió de no fitxar en el mercat d'hivern.

No es pot guanyar sempre. És dur ser-ne conscients a l'hora de la derrota. Però s'ha de fer tot el possible per guanyar sempre, des de tots els àmbits. I més quan tens una fórmula pròpia, de bellesa i eficàcia provades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)