Opinió

DIES IRAE

Memòries de bàsquet del bo

Els èxits dels Warriors d'ara compensen els que no van arribar en els anys noranta. Jordan va ser Déu, però Bird era molt bo

Warriors per sempre

DIJOUS 14.

Els Golden State Warriors superen el rècord de victòries en la temporada regular de l'NBA que tenien els Chicago Bulls de Michael Jordan de la temporada 1995/96, amb 72 victòries i 10 derrotes. L'equip que lidera Spephen Curry l'ha establert en 73 i 9. No sóc aficionat incondicional de cap equip de l'NBA, excepte una mica dels Warriors. M'he vinculat emocionalment amb equips com els Lakers de Magic Johnson, els Celtics de Larry Bird, els Bulls de Jordan i els Pistons dels Bad Boys, però sempre he estat seguidor dels Warriors, des que vaig ser a Oakland el 1989. En aquella època, van tenir un equip que enamorava, amb Don Nelson a la banqueta: Tim Hardaway, Latrell Sprewell, Chris Webber, Chris Mullin, Mitch Richmond i més tard Sarunas Marciulonis. No van guanyar cap Anell, potser perquè els faltava un pivot dominant, i el seu talent es va dispersar en altres equips. Els èxits dels Warriors d'ara compensen la frustració d'aquella època.

La guerra del bàsquet

DISSABTE 16.

El bàsquet FIBA i l'Eurolliga estan en guerra des de fa temps. És una guerra de poder i, sobretot, de diners. La FIBA Europa ha jugat fort i exclou la federació espanyola i tretze més, entre les quals les d'Itàlia, Grècia, Turquia i Rússia, de l'Eurobàsquet del 2017. O sigui, castiga les seleccions estatals per les decisions dels clubs com a entitats privades. Jo no sé com se solucionarà, però si no s'hi posa seny hi perdran el bàsquet i els aficionats.

El Madrid cau a plom

DIMARTS 19.

Un 3-0 concloent contra el Fenerbahçe deixa el Madrid fora de la final a quatre de l'Eurolliga. De guanyar-la l'any passat a no disputar-la aquest any. És molt senzill: costa més mantenir-se a dalt que arribar-hi.

Els 63 de Jordan, perdent

DIMECRES 20.

Es compleixen trenta anys del rècord de 63 punts en els play-off de Michael Jordan amb els Bulls. Sí, el dia que Larry Bird va dir d'ell: “Déu s'ha disfressat de jugador de basquet.” Certament, la frase defineix aquella actuació celestial. Però aquell dia els Bulls van caure derrotats pels Celtics 135-131 després de dues pròrrogues. I d'una actuació de Bird, que va fer 36 punts i va conduir el seu equip a la victòria amb el seu lideratge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)