Opinió

Clàssic sobre clàssic

L'Argentina viurà una jornada molt particular amb la disputa de tots els duels de gran rivalitat del país en tan sols dos dies

Imaginin un Celta-Dépor, un Athletic-Real Sociedad, un Sevilla-Betis, un Las Palmas-Tenerife, un València-Llevant i, per rematar-ho, un Barça-Madrid. Tot en una mateixa jornada. Un orgasme futbolístic i de rivalitat. Doncs és el que passarà aquest cap de setmana en el futbol argentí. Enclavar una jornada de clàssics enmig del calendari forma part de l'últim llegat del desaparegut Julio Grondona, potser una de les poques idees originals de l'exmandatari enmig del despropòsit de format de competició que va imposar abans de morir. S'albira un cap de setmana de frenesí en un país de per si sobreexcitat, en què els clàssics són alguna cosa més que futbol. El gran duel de la ciutat de La Plata, entre l'Estudiantes i el degà del futbol argentí, el Gimnasia, tancarà el dissabte abans d'un diumenge de traca final amb el derbi de Rosario –amb un Rosario Central pletòric–, el derbi d'Avellaneda i un Boca-River descafeïnat per la situació dels uns i dels altres, centrats en la Libertadores, però que no deixa de ser un superclásico. “Ho plantejarem com si fos un partit de copa”, assegurava ahir Marcelo Gallardo, que, després de caure al Japó contra el Barça i de la pèrdua de peces importants (Teo Gutiérrez, Funes Mori, Carlos Sánchez...) intenta rellançar el projecte millonario. Mentrestant, a l'altra banda de Buenos Aires, Guillermo Barros Schelotto treballa per endreçar els somnis i els esforços xeneizes, i donar sentit a fitxatges de primeríssima fila com els de Tévez, Lodeiro i l'ara lesionat Osvaldo.

I L'ÀRBITRE ESTAVA MORT...

Les eternes tensions entre Javier Tebas i Ángel María Villar semblen una broma al costat de la guerra civil que hi ha armada en el futbol nigerià. Caòtic per definició, el país més poblat de l'Àfrica assisteix des de fa setmanes a la disputa entre Christi Giwa i Amaju Pinnick pel govern de la federació (NFF). A Giwa l'avala la decisió d'un jutge que el va nomenar president; a Pinnick, el suport de la FIFA, que s'ha afanyat a amenaçar amb sancions el boicot al seu líder. En tot cas, tots dos es veuen legitimats per governar i, aparentment, els seus equips de treball prenen decisions paral·leles, convertint el futbol del país en un caos absolut. És tan gran el descontrol que, per a un partit de primera divisió previst per diumenge, el consell de Giwa havia designat com a col·legiat Wale Akinsanya, un àrbitre que va morir el gener passat. En fi...

CONTINUA LA GESTA DEL ROSTOV.

La lliga russa afronta la seva recta final amb un convidat sorpresa, el Rostov, que amenaça de trencar l'hegemonia del CSKA de Moscou i del Zenit d'aquesta dècada. Comandat per Kurban Berdiev –l'home del rosari, que ja va posar en el mapa futbolístic la ciutat de Kazan–, l'equip de la ciutat de Rostov del Don (poc més d'un milió d'habitants) afronta la recta final del campionat amb un punt d'avantatge respecte al CSKA i dos respecte al Zenit. Això sí, demà rebrà el conjunt de Sant Petersburg en l'últim gran escull que li queda per completar la seva gesta. Des de la dissolució de la Unió Soviètica, només Moscou, Vladikavkaz, Sant Petersburg i Kazan han tingut un equip campió. Rostov del Don seria la cinquena catedral del futbol rus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)