Opinió

Una jornada menys

La jornada d'avui hauria
de confirmar que el Barça torna a la normalitat d'abans del nefast mes d'abril

1 La jornada d'aquest dissabte (Rayo Vallecano-Real Madrid, Atlético de Madrid-Màlaga i Barça-Sporting de Gijón) hauria de certificar que tot continua igual una setmana més, però, sobretot, hauria de confirmar que el Barça torna a la normalitat d'abans del nefast mes d'abril. Serà així?

2 No comproveu que la gràcia del futbol són aquests permanents eslàloms d'emocions i de canvis d'opinió, que el que el diumenge és blanc (i mai millor dit) al cap de dos dies és negre?

3 Sabíeu que algú va fer circular pel vestidor del Barça (aposto per Piqué) el vídeo que va emetre Cuatro de Sergio Ramos en un entrenament del Real Madrid dient: “Vuelve el cagómetro”? Sabíeu que un grup important de jugadors van esperonar la plantilla blaugrana amb aquesta imatge?

4 És molt fàcil opinar sobre si s'ha de donar descans al trident o si Sergio Busquets mereix uns dies de banqueta. Però també és cert que de la gestió d'un col·lectiu només en poden parlar els responsables d'aquell grup, perquè són els qui veritablement el coneixen. No parlem tots de vegades per boca d'ase?

5 I perquè observeu que el primer que parla per boca d'ase és un servidor, no us va sorprendre que ni amb una golejada com la de la Corunya (0-8) Luis Enrique decidís no canviar ningú del davant?

6 Puc dir, en veu alta i gairebé amb majúscules, que el 0-8 a Riazor ha fet emprenyar molts seguidors del Barça que pensen que en bona hora arriba la recuperació? De tota manera, si finalment es guanyen la lliga i la copa serà una bona temporada? O per valorar-la haurem d'esperar a veure si el Madrid guanya la Champions?

7 Què els passa als de l'Audiencia Nacional? Com es pot reobrir un cas per comparativa amb el que passava fa sis anys? “Aquest tribunal entén que no és així, ja que considera que l'ambient institucional respecte a la independència de Catalunya l'any 2009 és molt diferent al del 2015”, diu literalment la interlocutòria. Quins raonaments jurídics de pa sucat amb oli són aquests?

8 Sergio Ramos a la cadena COPE: “Si jugués al Barça potser ara acumularia alguna expulsió menys.” I algun mem més, potser? I algun ridícul verbal més i més amplificat també?

9 Parlem d'esgotament dels futbolistes per la gran quantitat de partits que juguen. Observo el que li ve al damunt al Barça de bàsquet després d'haver-se complicat la vida al Palau Blaugrana abans-d'ahir contra el Lokomotiv Kuban de Rússia. Mireu el calendari. Dos o tres partits per setmana, amb play-off, Eurolliga... Per què només parlem del desgast dels futbolistes?

10 Llegeixo i veig informacions cada dia de Panamà i les empreses offshore il·legals o immorals. Vinculats al món de l'esport tres noms: Leo Messi, Àlex Crivillé i Carles Vilarrubí. Els tres noms, amb riquesa d'espai a les xarxes i als informatius televisius habituals. Ahir vam conèixer un nom nou, el d'un vicepresident del Real Madrid, Eduardo Fernández de Blas, mà dreta de Florentino Pérez, que també tenia empreses a Panamà. Espai petit al web. Informació televisada, mínima. Casualitat o trucada de Florentino?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)