Opinió

DIES IRAE

Comparacions odioses (o no)

Nagelsmann, entrenador revelació a Alemanya. Arbeloa no és Valerón. I se'n va Platini, però continua Villar

Ni Guardiola ni Tuchel

DISSABTE 7.

L'entrenador que ha cridat més l'atenció en la Bundesliga aquesta temporada ha estat un jove de 28 anys, més enllà que els títols de lliga i copa se'ls enduguin Guardiola i potser Tuchel, els tècnics del Bayern i el Borussia Dortmund. Julian Nagelsmann ha aconseguit una cosa que semblava impossible, salvar el Hoffenheim del descens, després de la destitució de Markus Gisdol, primer, i de Huub Stevens, després. Nagelsmann va començar entrenant l'equip juvenil i ha acabat traient l'equip del descens. Amb vint partits jugats, el Hoffemheim estava a set punts de la salvació. Si es compten els punts des de l'arribada de Nagelsmann a la banqueta, el Hoffemheim seria quart. Després d'aconseguir una cosa que semblava impossible, l'espera el més difícil: demostrar que les expectatives que ha aixecat estan justificades. Sort.

Valerón i Arbeloa

DIUMENGE 8.

En el penúltim partit de la temporada, dos jugadors reben el reconeixement de la seva afició. Arbeloa deixa el Real Madrid i Valerón el futbol als 41 anys. Al marge de la coincidència temporal dels dos fets, no n'hi ha gaires més. Arbeloa va rebre l'estimació dels seus, suposo que perquè els teus t'estimen independentment de com siguis. I perquè al Madrid s'estimen tipus com Mourinho i acòlits seus com Arbeloa, un jugador que futbolísticament no és que sigui fàcil d'oblidar, és que ni se'l recorda.

Tot el contrari que Valerón, estimat més enllà de Las Palmas i de la Corunya. Per bona persona i per excel·lent jugador. Té molts menys títols en el seu palmarès que Arbeloa. Però la gent del futbol l'estima i el recordarà molt més.

De Platini a Villar

DILLUNS 9.

Corrupció, conflicte d'interessos i administració deslleial. El TAS és clar davant el recurs de Michel Platini. Li rebaixa la sanció a quatre anys, però queda apartat de la UEFA i la seva carrera com a dirigent esportiu sembla acabada, encara que recorrerà a la justícia ordinària, allò que la seva UEFA i la FIFA a què aspirava rebutjaven de qualsevol que ho volgués intentar. És una bona notícia que els corruptes quedin fora del futbol. Però per al futbol hi ha notícies aterridores, encara, com ara que el president en funcions és Ángel María Villar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)