Opinió

Un curs per recordar

Diuen que, si se'n pren bona nota, de les errades
se n'aprèn

Tal com ha anat la cosa hauríem de fer servir el tòpic que diu que demà s'acaba per a l'Espanyol una temporada per oblidar. Però el fet és que hauria de ser ben al revés. Aquesta hauria de ser una temporada per recordar.

És veritat que ha estat un curs amb molts moviments a tots els nivells. Començant pel canvi de propietari amb el conseqüent relleu al consell d'administració, continuant per la marxa del director esportiu i acabant per la trajectòria del primer equip marcada per la mediocritat i la irregularitat, amb relleu a la banqueta inclòs.

Però el que més ha afectat la marxa de l'equip no ha estat producte de tot el que ha passat aquests darrers mesos, sinó que es tracta d'un mal que s'arrossega de fa anys. L'arribada del nou propietari és en principi una bona notícia per al futur de l'entitat, ja que l'Espanyol feia temps que havia tocat fons i difícilment hauria vist la llum al final del túnel sense un canvi de màxim accionista. No sabem com anirà a partir de la pròxima temporada, tot i que sembla complicat que pugui anar pitjor.

L'Espanyol ha fet una mala temporada perquè el potencial de l'equip ha anat disminuint progressivament els darrers anys fins a tenir una plantilla justeta i limitada. Perquè han anat marxant els jugadors amb més qualitat a canvi d'anar tapant els forats amb hisenda i amb d'altres, però sense que esportivament es tragués cap rèdit dels diners ingressats. L'Espanyol ha acabat mantenint-se a primera però amb uns números de segona. Batent rècords negatius com els de gols en contra, o la diferència entre marcats i encaixats, així com també haver encaixat un mínim d'un gol en cada desplaçament.

Cal fer creu i ratlla, sí, però a la vegada, tenir ben present tot el que ha passat per tal que, en la mesura que sigui possible, no es torni a repetir. Diuen que si se'n pren bona nota, de les errades se n'aprèn, i això és el que els toca fer a partir d'ara als nous dirigents del club.

L'elecció del nou director esportiu, la del pròxim entrenador i la confecció de la plantilla són els primers exàmens que tenen damunt la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)