Opinió

Descerebrats

Per cert, per què els clubs no fan pinya i prohibeixen que Javier Tebas faci declaracions polítiques?

1 Sort que un jutge amb dos dits de front hi ha posat seny, tot i que el mal ja està fet i han convertit un partit d'alt risc en un de perillós quan qui de veritat és d'alt risc és la delegada del govern espanyol a Madrid. Encara no ha plegat aquesta dona, que no accepta que una bandera amb anhels i valors democràtics i, sobretot, pacífics no trobi empara en un espectacle com és un partit de futbol?

2 És electoralisme d'un sector de la dreta. Clarament. Un cop perduda Catalunya, com s'aconsegueixen vots a la resta de l'Estat atiant la catalanofòbia? Buscant l'enfrontament innecessari. Tot i que la mateixa tarda que s'inicia el merder rebo un whatsapp d'una persona del PP: “Quina cagada per al partit a Catalunya.” Els pot anar pitjor a Catalunya? Per cert, sort que el jutge permet l'entrada d'estelades. A Catalunya ho havíem empitjorat amb l'anunci dels grups de la societat civil de regalar banderes d'Escòcia a la gent que anirà al Vicente Calderón.

3 Com és que la junta directiva del Barça sembla que no confiï a l'hora d'apagar els focs del club en el seu portaveu, Josep Vives, que està acostumat a respondre sobre tots els temes? No és més normal que surti algú per respondre a totes les ràdios, televisions i diaris que deixar-ho tot a les mans d'un insensible comunicat en paper?

4 Tot i que el comunicat oficial estava bé, no hauria estat molt millor que Josep Maria Bartomeu hagués anunciat abans-d'ahir que seguia el camí del president de la Generalitat, de les alcaldesses de Madrid i Barcelona i que s'hagués negat a ser a la llotja del Calderón? El problema ja s'ha acabat, però la imatge que ha quedat del president del Barça és que ha tocat el violí.

5 El que em sembla més intolerable i més vergonyós és que el senyor president del govern d'Espanya no vagi demà a la final de la copa i, en canvi, sí que agafi un avió i es desplaci la setmana que ve a Milà a veure el seu Madrid. És normal que Mariano Rajoy menyspreï d'aquesta manera els dos clubs (bàsicament el Sevilla), la federació espanyola i també, és clar, el rei d'Espanya?

6 Juga el Sevilla una final europea (final europea!) quatre dies abans d'una final de la copa (final de copa!). Però no veuen aquests descerebrats que organitzen les competicions europees i/o espanyoles la barbaritat organitzativa?

7 Això enllaça amb el començament de la temporada oficial. Ningú no veu (en vista de com ha arribat el Barça al final de l'exercici) que la supercopa d'Espanya a doble partit i la supercopa d'Europa en un lloc com Tbilisi, a Geòrgia –jugant dos equips d'una mateixa lliga (Barça-Sevilla)– és una demostració que el calendari el fan recaptadors o descerebrats?

8 Imatge deliciosa a les xarxes socials abans del partit del Barça a Granada. Milan, el fill de Piqué i Shakira, està amb la família en un parc. Se li acosta un noi (a qui dos més dos no li sumen quatre) i dóna al nen una gorra del Barça amb un retolador perquè la criatura (de només tres anys) l'hi signi. Quan el nen (per mimetisme amb el que veu dels seus pares) es disposa a signar, surt l'àvia Montserrat i el frena. Felicitem Montse Bernabeu per no riure la gràcia i evitar la vergonya. És fàcil d'entendre, oi?

9 Les dues grans alegries del cap de setmana passat (el títol de lliga del Barça a Granada i la salvació de l'Sporting de Gijón), eclipsades per un desastre de seguretat que no va evitar la invasió del terreny de joc. Aquesta és la millor lliga del món? Es prohibeix l'entrada de banderes però no la invasió d'una massa de gent que, fins i tot, va donar un cop de puny a Neymar? Bravo, Tebas. Per cert: per què els clubs no fan pinya i prohibeixen que Javier Tebas faci declaracions polítiques? És normal que la imatge de la lliga de futbol a Espanya sigui aquest home agre, antidemòcrata i amb opinions que ultrapassen la normalitat?

10 Ens adonem amb l'acord de Nike amb el Barça, que podria arribar als cent milions d'euros, que és aquest el veritable patrocinador del club i que la junta directiva hauria d'aplaudir cada matí quan es lleva la marca de roba esportiva, que pot doblar el que li paga Qatar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)