Opinió

Vandalisme

Les accions de grups radicals no semblen improvisades, sinó tot
al contrari

La decisió contundent i ferma per aturar la violència en aquesta Eurocopa de futbol és expulsar sense miraments les seleccions dels radicals que protagonitzen els aldarulls. Aquesta mesura que hauria de prendre amb urgència la UEFA topa amb alguns inconvenients. Probablement el primer i més injust és per als esportistes aliens a tot aquest enrenou però cal aturar els enfrontaments als carrers de França amb determinació. Es fa difícil pensar que els organitzadors ho faran per la implicació dels russos, que d'aquí a quatre dies tenen la responsabilitat d'organitzar el mundial de futbol i segurament que hi ha molts diners en joc. De moment tot queda en una multa econòmica d'una quantia igual que per mostrar banderes estelades i un advertiment d'expulsió per si es repeteixen els incidents. Gran contundència.

Els enfrontaments que es viuen sovint en la lliga russa de futbol els han traslladat ara a l'Eurocopa. És preocupant. Molt. Allà viuen els grups radicals enmig d'actituds xenòfobes i amb enfrontaments cada setmana com si res. La gran competició esportiva és llaminera com a aparador de quatre eixelebrats violents, preparats per a aquestes baralles i disposats a protagonitzar actes incívics i agressions a dojo. Les accions de grups radicals no semblen improvisades sinó tot al contrari. Un grapat de seguidors perillosos que han protagonitzat batalles als carrers de les ciutats franceses ja han estat detinguts i expulsats. La impunitat no val per a aquestes accions. Molts d'ells s'han desplaçat sense entrades i amb ànim d'una gresca poc amigable. D'altres ja han passat pel jutjat i s'han dictat algunes sentencies ràpides que pretenen ser exemplars per aturar els aldarulls. El seleccionador anglès, i una de les seves figures, el davanter del Manchester United Rooney, clamen a Déu perquè els seus seguidors es comportin. No volen que els enviïn a casa abans d'hora sense jugar i preguen als seus aficionats, especialment als més radicals, que facin el favor de portar-se bé o si més no que no provoquin més incidents. Aquesta crida televisiva em temo que l'han feta amb poc convenciment que els escoltin però amb l'obligació de donar la cara per intentar aturar el vandalisme que s'estén cada dia que hi ha partit. Tot plegat té ben poc sentit si el respecte i l'esportivitat que reclama el futbol abans de cada partit en aquesta competició amb una crida oficial s'esvaeixen fora dels estadis indiscriminadament a cop de garrot. El poc control als estadis amb l'entrada de bengales tampoc no ajuda gens.

Veurem quina evolució pren aquesta situació que es viu en l'Eurocopa però ves per on surt Blatter i reconeix com qui no vol la cosa que allò de los boles fredes i boles calentes en els sortejos és veritat. No és cap llegenda. A la FIFA no que és on ell manegava sinó a la UEFA fa un temps. Només faltaria. El que ha estat comentari habitual en cada sorteig ara resulta que era habitual. Corrupció i trampes però a casa dels altres segons Blatter. No hi ha un pam de net.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)