Opinió

Eslovàquia, Suïssa, Espanya

El primer hi va. Els altres? Ho diran després del mundial. I
el criteri? No se sap. Exemplar

Peter Sagan. L'espectacle més gran del ciclisme professional en l'actualitat. Campió del món de fons en carretera el 2015, un resultat que va fer justícia en una temporada plena de segons llocs. Entrava en qualsevol fuga i si no el tombava la moto com en la Vuelta tots els rivals deixaven de col·laborar per mantenir-la viva enfront el pilot. En els darrers metres, l'eslovac se'ls menjava amb patates. Com aquest any en el seu darrer gran triomf, l'edició número 100 del Tour de Flandes, el seu primer monument. “Havent guanyat avui ara puc parlar de la difícil situació que viu Europa. Com a humanitat hem de canviar i, si en l'esport podem ser exemplars ara i en el futur, crec que podem ajudar a fer un món millor”, va dir tot just després de rebre el mallot irisat a Richmond. Un discurs allunyat del gest que el va fer famós fora del ciclisme al podi de Flandes el 2015, quan va tocar el cul a una hostessa que feia el petó a Cancellara, vencedor aquell dia.

Aquest és Sagan, els dels cavallets a l'arribada, el ciclista total del segle XXI que amb 26 anys fins i tot ha tornat a competir en BTT. I des de llavors que va demanar una invitació per córrer la prova olímpica de Rio el 21 d'agost. Fa dies, ja, es va fer oficial que no hi aniria convidat sinó amb l'única plaça d'Eslovàquia, la de Michal Lami –32è al rànquing i responsable del lloc, serà reserva.

El campió del món de BTT és Nino Schurter. Correrà els seus tercers jocs (plata i bronze, abans). I la seva selecció, Suïssa, disposa de cinc places –tres homes i dues dones– gràcies als resultats dels seus ciclistes en proves UCI. Els criteris de selecció suïssos fa dos anys que són públics.

Espanya té tres places, homes. Josep Antoni Hermida podria disputar els seus cinquens Jocs. Però fins un mes abans no ho sabrà. Segon del rànquing estatal, la selecció va dir que el primer hi aniria. Els altres? Ho diran després del mundial. I el criteri? No se sap. Exemplar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)