Opinió

Desori a la Masia

Ningú no discuteix que el Barça ha d'optar pels millors, però és que fa temps sabia com fabricar-los

Reanimats ja de dies en què el Barça va admetre que és un defraudador i que l'estrella ha estat culpada de frau fiscal, amb pena de presó inclosa, ens arriba des de la directiva del Barça que la Masia és un desori absolut. Va ser molt dura la conferència de premsa de la setmana passada en què Jordi Mestre, Albert Soler i Robert Fernández mostraven les despulles de la Masia, tot dient sense cap dubte que en el futbol de base no hi ha on pescar ni un sol jugador.

Pujarà aquest any amb fitxa del primer Sergi Samper, per maquillar l'estadística que en els darrers anys el planter segueix abastint el primer equip, però la realitat és molt més cruel. No hi ha res.

Alguns han aplaudit que els tres tenors de l'entitat que van mostrar les despulles de la Masia fossin tan honestos explicant el que hi ha, cosa que sembla que el que ha fet és alliberar-los de qualsevol responsabilitat. Bé, sospito que el que està passant a Sant Joan Despí per a la majoria de directius no és cap problema, no és cap tragèdia... no passa res.

Sí, Jordi Mestre va verbalitzar el que molts culers pensen de sempre: la Masia està de més si el club pot sortir al mercat i fitxar el que vulgui. La sentència de Mestre va ser aquesta: “El nostre objectiu és fer un equip campió, vingui d'on vingui.” Això ho compra quasi tothom a Can Barça, i per a aquest directiu i la majoria dels seus col·legues aquesta sentència els allibera de qualsevol crítica.

Error greu. Ningú no discuteix que el Barça ha d'optar pels millors,
però és que fa temps sabia com fabricar-los. Sí, l'excusa que no sempre sortirà un Messi i un Xavi, un Iniesta i un Piqué alhora sembla que vulgui alliberar els que s'han d'ocupar de l'escola. Com que no sempre no poden sortir, i ara no surten, no passa res, vol dir-nos, espolsant-se tota la responsabilitat.

La conferència de premsa de la setmana passada va ser molt dura, molt cruel, per a un club que fa quatre dies deia que defensava la Masia, i després ha d'anar al mercat desesperadament a la cerca de jugadors per al filial, que alguns són més veterans que els que s'han fitxat per al primer equip.

Creure en la Masia, tal com s'ha conformat els darrers anys, és respectar un model de jugar a futbol, el qual cada cop més està en perill, perquè com que hi ha moltes formes de guanyar títols, alguns es creuen que per seguir tenint Messi, Iniesta i Piqué encara en l'equip, el Barça està jugant basant-se en la idea que tants èxits ha donat al club, com és el mètode cruyffista, i aquest fa anys que a poc a poc s'ha anat allunyant del Barça, perquè l'estan fent fora.

La Masia és una idea de jugar a futbol i un mètode de treball. Si ara no hi ha ni per pescar un lateral esquerre que faci suar el lloc a Jordi Alba, el fracàs és tan monumental que hauria de costar el càrrec a més d'un, inclús a la directiva, més enllà de sortir a reconèixer una situació que fa anys que molta gent ja estava denunciant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.