Seleccions

Catalunya torna a Montilivi

Selecció. El combinat català s’enfrontarà a Jamaica el 25 de maig i repetirà l’escenari de les últimes cites; el 2016 i el 2019 contra Tunísia i Veneçuela

La selecció absoluta tornarà a disputar un partit amistós tres anys després un cop la Federació Catalana de Futbol va fer oficial ahir que el 25 de maig es disputarà el Catalunya-Jamaica a l’estadi de Montilivi (a les 18.45 h i en directe per TV3). El partit entre el combinat català, que no juga des del 2019 quan ho va fer contra Veneçuela, i el jamaicà s’havia d’haver disputat a finals de març del 2020 a Lleida, però l’esclat de la pandèmia i el confinament van obligar a ajornar una cita a la qual finalment s’ha pogut trobar data. En aquell moment, les dues federacions ja havien tancat els acords, així que s’ha hagut de mantenir el compromís amb Jamaica en lloc de buscar un rival amb més entitat sobre el paper.

La data del 25 de maig, a priori, permetrà que tots els futbolistes catalans de 1a divisió i de les principals lligues europees, com ara la Premier, siguin seleccionables pel tècnic, Gerard López, i és que hauran acabat la lliga el cap de setmana anterior. El que és més incert és la presència de jugadors de 2a divisió A que el seleccionador volgués convocar, ja que el 25 de maig la categoria de plata encara no haurà acabat i quedarà pendent la disputa de l’última jornada de lliga i del play-off d’ascens. Serà el cas dels jugadors catalans del Girona, per exemple, que haurien de tenir el permís del club i del tècnic, Míchel Sánchez, per disputar un partit que es juga al seu estadi. Lògicament, en gran mesura dependrà de la situació de l’equip en aquell moment.

La selecció de Jamaica no és un dels rivals més atractius en el panorama internacional, però a les seves files té jugadors de renom com ara l’extrem de l’Aston Villa Leon Bailey, l’excentral del Watford Adrian Mariappa, el central de l’Stoke City Liam Moore o el mitjapunta del Fulham Bobby Reid. Els caribenys actualment ocupen la 64a posició del rànquing FIFA i en el seu palmarès hi ha dos subcampionats de la copa d’Or de la Concacaf, a més de dues participacions en la copa Amèrica.

Establerts a Montilivi

El Catalunya-Jamaica serà el tercer partit consecutiu que la selecció absoluta disputi a Girona. Després de 205 partits, el combinat català es va estrenar a la demarcació de Girona el 2016 amb la disputa del Catalunya-Tunísia, que va acabar amb derrota catalana als penals (3-3 i 2-4) sota la presència de 8.311 espectadors a Montilivi. Després de dos anys i mig sense partits de la selecció, Montilivi va tornar a ser el marc del Catalunya-Veneçuela, amb triomf català (2-1) i 12.671 espectadors –ara la capacitat màxima és d’11.200 espectadors.

La cursa electoral arrenca avui

La Federació Catalana de Futbol celebra aquestes dues assemblees extraordinàries al Teatre Monumental de Mataró.

La primera (18.30 h) servirà per aprovar els comptes fins al 31 de desembre del 2021 i aprovar una nova mesura anticorrupció, mentre que la segona (19.30 h) serà la que donarà el tret de sortida a les eleccions a la presidència de la FCF, que se celebraran el 22 de maig.

En aquesta assemblea s’aprovarà definitivament el calendari electoral i es nomenaran els membres de la junta electoral. Serà el moment d’inici de la campanya electoral, que de moment té quatre precandidats a la presidència: l’actual president, Joan Soteras; Àlex Talavera; Juanjo Isern, i Pep Palacios.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)