Seleccions

El preacord entre ERC i el PSC parla del reconeixement de les seleccions nacionals

Un dels punts del preacord entre ERC i el PSC per facilitar la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat és sobre les seleccions esportives catalanes. L’acord, pendent de l’aprovació de les bases d’Esquerra, parla de la creació d’una Oficina del Govern, adscrita al Consell Català de l’Esport, i de potenciar el reconeixement de les seleccions, en sintonia amb el treball de les federacions, tot i que no hi ha cap compromís explícit que permeti pensar en l’oficialitat de les seleccions que ni l’Estat ni organismes internacionals reconeixen.

El document

“Tenint en compte la vitalitat de l’esport català federat, la tradició històrica i arrelament social, així com l’alta participació i capil·laritat territorial, es continuarà treballant pel màxim reconeixement de l’esport català a tots els nivells. En aquest sentit, es promourà la projecció internacional de les federacions esportives catalanes i el reconeixement de les seleccions esportives catalanes, d’acord amb la voluntat i treball conjunt amb les Federacions. A aquests efectes:

- Es constituirà una Oficina del Govern, adscrita al Consell Català de l’Esport, que promourà les seleccions esportives catalanes, oferirà el suport actiu i acompanyament a les federacions esportives catalanes, que d’acord amb la seva voluntat i amb el que estableix l’article 48.2 de la Llei estatal 39/2022, de 30 de desembre, de l’Esport, poden optar a la participació directa a l’àmbit internacional pel fet d’haver-se constituït abans que la federació estatal corresponent i d’acord amb l’arrelament social i històric a Catalunya. Aquesta oficina també vetllarà davant del Consell Superior d’Esports estatal per aquest reconeixement.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)