Seleccions

Nigèria

El rival de Catalunya

Reconquerint Àfrica

Nigèria vol fer un bon paper en la copa d'Àfrica, que començarà el 19 de gener a Sud-àfrica i oblidar la seva absència l'any passat

Amb una plantilla plena de joves, els nigerians busquen un bloc campió

Nigèria busca recu­pe­rar sen­sa­ci­ons. O més ben dit, recon­que­rir el ter­ri­tori per­dut en els dar­rers anys i que tan d'esforç li va cos­tar obte­nir. El fut­bol africà gau­deix d'un bon estat de salut, i això només s'explica amb la importància adqui­rida per aquest con­ti­nent en l'expor­tació de juga­dors arreu del món. La millora en la tècnica dels seus juga­dors i l'entrada de selec­ci­o­na­dors euro­peus que han implan­tat noves tècni­ques de for­mació i evo­lució han permès a les selec­ci­ons cap­da­van­te­res aco­tar i reduir la distància que hi havia anys enrere amb altres selec­ci­ons d'arreu del món.

Nigèria va viure els seus millors anys en el pano­rama fut­bolístic en els anys noranta. Amb juga­dors, impor­tants també en els seus equips, com ara Okocha, Amokachi, Yekini –màxim gole­ja­dor de la història de la selecció nige­ri­ana– i Kanu. En l'actu­a­li­tat, però, la selecció nige­ri­ana està en ple relleu gene­ra­ci­o­nal. De fet, en la con­vo­catòria per la copa d'Àfrica que ha con­fec­ci­o­nat el selec­ci­o­na­dor Step­hen Keshi, només dos juga­dors superen la tren­tena d'anys –el cen­tral Joseph Yobo i el davan­ter Shola Ame­obi–. La joven­tut és un tret carac­terístic de l'actual Nigèria, que, tot i això, bar­reja a la per­fecció aquest aspecte amb la d'un grup de juga­dors con­sa­grats com són John Obi Mikel, Oba­femi Mar­tins, Ikec­hukwu Uche, Vin­cent Enye­ama i els matei­xos Ame­obi i Yobo. Les espe­ran­ces? La irrupció de Vic­tor Moses en el Chel­sea, les bones mane­res que està mos­trant Nosa Igi­e­bor en el Betis, l'elegància d'Oge­nyi Onazi i l'ins­tint gole­ja­dor letal dEm­ma­nuel Eme­nike –davan­ter de l'Spar­tak de Mos­cou que va fer anar de bòlit la defensa del Barça en la fase de grups de la dar­rera Cham­pi­ons–, Ahmed Musa, també fent gols en la lliga russa amb el CSKA Mos­cou, i Ideye Brown, del Dinamo de Kíev, segon màxim gole­ja­dor de la lliga d'Ucraïna, amb 13 dia­nes, només superat per Mkhi­taryan, del Xakh­tar Donetsk, amb 18. El múscul al mig del camp segueix sent una de les altres peces bàsiques de les ano­me­na­des àgui­les ver­des, que no s'esca­pen, però, dels pro­ble­mes defen­sius que arros­se­guen les selec­ci­ons afri­ca­nes tot i la inten­si­tat i les millo­res tàcti­ques.

2
copes d'Àfrica
ha guanyat la selecció nigeriana en la seva història. La primera, l'any 1980, quan va ser l'amfitriona, i l'última, el 1994, amb seu a Tunísia.
4
vegades
ha participat Nigèria en un mundial. L'any 1994 i el 1998 va caure en els vuitens de final; el 2002 va ser descavalcada en la primera eliminatòria, igual que en la seva última cita, el 2010, a Sud-àfrica.
2
medalles olímpiques
té en el seu palmarès Nigèria. Les ‘àguiles verdes' van guanyar l'or a Atlanta 1996 i la plata a Pequín el 2008.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)