Barça

Un curs per oblidar

Barça. La baixa en l’Eurocopa és l’estocada final per a un Frenkie de Jong que ha viscut una temporada difícil, marcada per tres lesions al turmell que no li han donat continuïtat en el joc

Temporada negra per a Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès ha viscut el seu any més difícil al Barça. Més enllà de la complicada situació esportiva, en un curs en què l’equip no ha guanyat cap títol, ha ofert un rendiment baix i ha viscut la destitució del seu entrenador després de diverses anades i vingudes, el blaugrana no ha tingut una temporada fàcil a títol personal. L’estiu del 2022 va estar a punt de marxar, però el seu nivell sobre la gespa va millorar i va ser un dels futbolistes importants en la consecució de la lliga i la supercopa de l’any passat. Enguany, però, tres lesions al turmell li han complicat l’escenari i només ha jugat 30 dels 53 partits que el Barça ha disputat. Per rematar-ho, aquesta afectació el deixa fora de l’Eurocopa que arrenca divendres. L’estocada definitiva.

Els riscos

Al setembre, contra el Celta, primera lesió. Dos mesos fora de combat. Al març, a San Mamés, la segona. Un esquinç que potser no es va gestionar de la millor manera. Amb l’eliminatòria contra el PSG i el clàssic en l’horitzó, les presses es van imposar per tal de recuperar una peça important per a Xavi Hernández. “Potser vaig començar a jugar massa aviat i encara tenia la lesió al cap. Estic preparat per córrer riscos, però el més important és que no es converteixi en una lesió crònica”, reconeixia De Jong quan es va incorporar a la concentració amb els Països Baixos. Una setmana després, i descartat definitivament per a l’Eurocopa, ha estat el seleccionador, Ronald Koeman, qui ha parlat sobre la lesió del migcampista, i ho ha fet assenyalant directament el Barça. “Cal mirar la salut del jugador. Té antecedents i el club ha assumit riscos amb ell”, va sentenciar el neerlandès, que va dirigir De Jong quan va ser entrenador del Barça i que ara haurà d’afrontar el torneig sense ell.

El curs 2023/24 no deixarà un bon record a De Jong, que es vol quedar al Barça malgrat els rumors que el sobrevolen cada estiu. El seu talent no ha acabat de fer eclosió a Barcelona i és un futbolista amb cartell. Ell, però, vol continuar aquí. Fa uns dies va conèixer Hansi Flick, el seu futur entrenador si no hi ha cap moviment en un mercat en què pot passar absolutament de tot.

LA GESTIÓ

Va reconèixer que va tornar aviat de la segona lesió i Koeman culpa el Barça d’assumir riscos amb ell

Hansi Flick ja treballa amb Deco

Mentre molts futbolistes preparen l’Eurocopa i la copa Amèrica o estan de vacances, el nou entrenador blaugrana, Hansi Flick, va arribar ahir a Barcelona i a la tarda es va dirigir a la ciutat esportiva Joan Gamper. Allà es va reunir amb el director de futbol, Deco, amb qui va començar a planificar la nova temporada. Nou pas de l’alemany, que afrontarà un nou repte enguany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)