Barça

Lewy, culer centenari

El davanter polonès jugarà demà a Montilivi el seu partit número 100 amb la samarreta blaugrana

Tot i els alts i baixos dels dos últims anys, les xifres i el rendiment actual el fan indiscutible

Si no hi ha cap sorpresa, Robert Lewandowski jugarà el seu partit número 100 amb el Barça demà a Montilivi (16.15 h). El davanter polonès tan sols enceta la seva tercera campanya com a culer, però ho ha jugat pràcticament tot des que va arribar, l’estiu del 2022. En dues temporades ha superat els 90 partits com a blaugrana, gairebé tots com a titular. El fet de ser el jugador més veterà de la plantilla no li impedeix mantenir una condició física excelsa. L’exjugador del Bayern no ha tingut ni una sola lesió greu en aquests dos anys, tan sols algunes molèsties puntuals.

Precisament, en aquesta aturada de seleccions va tenir problemes musculars a l’esquena que el van obligar a demanar el canvi en el partit que va jugar amb Polònia a Escòcia. Ell mateix es va encarregar de deixar clar que havia estat per precaució, per evitar una lesió, sabent que l’espera una temporada llarga i exigent. Demostra que coneix el seu cos millor que ningú.

Serà titular en el duel contra el Girona de demà si no passa res estrany. Lewandowski, als 36 anys, és absolutament indiscutible per a Hansi Flick. El tècnic alemany ja l’havia entrenat al Bayern i amb ell a la banqueta el polonès va brillar. Després de dues temporades amb alts i baixos a Barcelona, el fitxatge de Flick havia de ser una oportunitat per recuperar un gran Lewandowski, i així ha estat. El nivell del polonès és molt alt en aquest inici de temporada, s’acosta a les actuacions que va oferir en els primers mesos a la capital catalana, el seu millor moment de blaugrana.

No cal amagar que el jugador nascut a Varsòvia ha tingut trams molt fluixos i complicats com a culer. La segona meitat de la seva primera temporada no va ser gens bona. Tampoc va poder brillar gens l’any passat, malgrat anar de menys a més, en un mal any del col·lectiu. Malgrat això, les seves xifres demostren que el Barça té un dels millors 9 de la història del futbol. En dues temporades amb poca regularitat, Lewandowski va marcar 58 gols, 32 en la primera i 26 en la segona. I cal sumar-hi 16 assistències. Va participar directament en 74 gols en 97 partits jugats, unes dades que confirmen que és un jugador totalment determinant. Aquest any suma ja quatre gols –de moment és pitxitxi de la lliga– i una assistència en les primeres quatre jornades de lliga.

Lewandowski es convertirà en centenari com a blaugrana i, tot i l’edat, no sembla que tingui la intenció que aquesta fita es quedi aquí. Si res no es torça, el polonès sumarà força més partits vestint la samarreta blaugrana, amb l’ambició de sumar títols. És un davanter voraç que ha polvoritzat registres golejadors; va ser màxim golejador any rere any de la Bundesliga, així com de la lliga espanyola en la seva primera temporada. Però també ha sumat premis col·lectius a les seves vitrines. Va sumar 10 lligues a Alemanya, sis supercopes, quatre copes, i un any de somni al Bayern entre el 2020 i el 2021 amb Flick a la banqueta, en què va guanyar, a més dels títols locals, la Champions, la supercopa d’Europa i el mundial de clubs, i va rebre la Bota d’Or de la temporada.

Té entre cella i cella aconseguir fites importants amb el Barça, amb qui fins ara ha aconseguit una lliga i una supercopa espanyola. I aquest repte implica continuar insistint en el dia a dia i que l’equip continuï rendint al nivell que ha mostrat en les primeres jornades amb Flick. Demà arrenca un tram de calendari exigent, amb rivals complicats en la lliga i l’estrena a la Champions.

MILLOR VERSIÓ

Des de l’arribada de Flick, Lewy ha recuperat una gran versió, i és el pitxitxi en la lliga

36 ANYS

És el jugador més veterà de l’equip, però la seva condició física és inqüestionable

EN XIFRES

62
gols
en 99 partits: 45 en lliga, 9 a Europa i 8 entre copa i supercopa.
17
assistències.
8 passades de gol per temporada. En aquesta, en suma una.
93
titularitats.
Ho ha jugat pràcticament tot des que va arribar.
2
títols
al seu palmarès: una lliga i una supercopa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)