Barça

Lewy, el supervivent

De Gündogan, Ter Stegen i Lewandowski, destinats quan el tècnic va arribar al Barça a ser el nucli dur del nou projecte esportiu, només en queda l’ariet

L’entrenador conserva bona sintonia de l’etapa en el Bayern amb el davanter, a qui s’aferra dins i fora del camp i de qui està traient la millor versió

Quan Hansi Flick va aterrar a Barcelona, aquest estiu, va trobar-se amb tres vells coneguts: Ilkay Gündogan, Marc-André ter Stegen i Robert Lewandowski. Tots tres, que venien de ser tres dels quatre integrants de la plantilla del Barça amb més minuts en la lliga 2023/24, cosa que explicava bé fins a quin punt era rellevant el seu pes dins l’equip la temporada passada sota les ordres de Xavi Hernández, estaven destinats a liderar el nucli dur del nou tècnic dins el vestidor, a ser el pinyol de Hansi, la seva guàrdia pretoriana. El tècnic ja havia treballat en el passat amb ells –amb Gündogan i Ter Stegen amb la selecció d’Alemanya i amb Lewandowski en el Bayern–, la sintonia era bona i s’entreveien com un suport, rostres familiars als quals abraçar-se, on no existeix la barrera idiomàtica i amb qui ja hi havia una relació de confiança.

Però tres mesos després, tot ha canviat. D’aquesta guàrdia pretoriana només en queda un supervivent: Lewandowski. Gündogan va marxar al Manchester City abans que comencés la competició i Ter Stegen es va lesionar fatalment al genoll dret fa dues setmanes i no jugarà més aquest curs. Per a Flick, la del porter, a més d’una pèrdua esportiva, també ho és en l’aspecte humà. Com Lewandowski, Ter Stegen ja tenia interioritzada la metodologia i la filosofia del tècnic de les seves etapes comunes en la selecció alemanya i el seu rol dins l’equip era molt important. Primer capità, la seva ascendència sobre els joves era forta perquè és un veterà en el grup, després de ser una figura indiscutible des de fa una dècada. Per a Flick representava un element més de protecció, un líder del vestidor i un enllaç perfecte entre el cos tècnic i la resta de la plantilla. “Me n’alegro per Flick, que tot vagi com vol. Però no ens podem adormir”, va dir Ter Stegen durant els primers compassos de campanya. “Tenim un equip molt jove. Lewandowski, jo i companyia hem de liderar-lo”, va afegir el porter, conscient que Flick s’aferrava a ells dos.

Al preparador alemany ara li queda Lewandowski, que li està fent la feina, a dins i fora del camp. L’ariet, que va aterrar en el Barça l’estiu del 2022, va registrar números correctes amb Xavi, però el gran Lewandowski es va veure entre el 2019 i el 2021 amb Flick. Durant aquell període va anotar 83 gols en 71 partits oficials (una mitjana d’1,16 gols per partit). Seu va ser el primer gol de l’era de Flick a Múnic, contra l’Olympiacòs. Amb el tècnic alemany, el polonès va aixecar el triplet el primer any i va quedar màxim golejador de la Champions (15). I el segon any va marcar 41 gols en la Bundesliga, superant el rècord que Gerd Müller (40) tenia des de la dècada dels setanta.

Flick va catapultar Lewandowski cap al The Best. I Hansi, ara, l’està recuperant. “És el Robert que vaig conèixer en el Bayern”, va dir el preparador diumenge passat, després del hat-trick que el dorsal 9 va clavar al feu del Deportivo Alavés, per donar la vuitena victòria (3-0) del Barça en la lliga. “És el millor dins de l’àrea i davant de la porteria. Estic molt content amb ell, està en forma”, va cloure l’alemany, que en els onze partits oficials (nou en la lliga i dos en la Champions League) que l’equip blaugrana ha disputat des de principi de temporada, en tots onze ha posat Lewy de titular. I el davanter està responent: porta 12 gols, 10 en la lliga i 2 en la Champions. “És diferent, i es nota”, va assegurar Lewandowski sobre la presència de Flick a la banqueta. “Com va dir ell des del principi, vol crear un equip ofensiu que generi oportunitats, marqui molts gols i pressioni bé”, va indicar Lewandowski. “En moltes coses que faltaven, ara hem millorat”, va manifestar Lewandowski, el supervivent de la guàrdia pretoriana de Flick en el Barça, un dels jugadors més en forma de l’equip en aquest inici de campanya que demostra tenir l’instint de gol ben afinat tot i els seus 36 anys.

ELS PROTAGONISTES

És el Robert que vaig conèixer en el Bayern. El millor dins de l’àrea i davant de la porteria
Hansi Flick
ENTRENADOR DEL BARÇA

ELS ALTRES DOS

Gündogan va marxar al City i Ter Stegen es va lesionar de gravetat fa dues setmanes

LA DADA

Flick vol crear un equip ofensiu que generi oportunitats, marqui molts gols i pressioni bé
Robert Lewandowski
DAVANTER DEL BARÇA
11
titularitats
acumula Lewandowski en els 11 partits oficials que ha disputat l’equip en aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)