ACB

Ricky obre la porta a la Penya

Bàsquet. ACB. Si continua jugant no es veu al Barça, descarta Girona i es planteja tornar a Badalona

El que fins ara era un somni impossible podria ser una realitat. L’operació no és fàcil, però la voluntat hi és. Ricky Rubio obre de nou la porta a la Penya per tornar a vestir la samarreta del Joventut 15 temporades després de marxar de Badalona. El club ja sap des de dissabte què pensa el base del Masnou i la Penya, que té amb contracte en la posició de base Vives i Van der Vuurst i en què sonava Devon Dotson, ha engegat els mecanismes per intentar fer viable una operació que seria la bomba, tant esportivament, pel que podria aportar a l’equip, i sobretot als joves com Ruzic, com pel que suposaria d’injecció d’il·lusió màxima per a l’aficionat verd-i-negre veure el retorn d’un dels ídols de la història de l’entitat.

Ricky Rubio va tornar dels Estats Units deixant enrere la seva aventura a l’NBA per motius de salut mental. El Barça, que tenia els seus drets a Europa, el va acollir amb els braços oberts i el 6 de febrer el club blaugrana anunciava el seu retorn a les pistes. Però els 4 mesos que ha estat al Barça no ha obtingut les sensacions que esperava quan s’hi va incorporar. L’acord que tenia era fins a final de temporada i a l’estiu, un cop acabada, parlar-ne amb el compromís d’estar-hi un any més. Però Ricky no es veu ara mateix tornant al Barça, que no sembla que li posés entrebancs per canviar d’aires. Ricky va explicar que necessita un temps de reflexió i durant aquest període ha anunciat la seva renúncia a disputar el preolímpic amb la selecció espanyola i també a anar als Jocs Olímpics de París si es classificava Espanya. El base del Masnou, que serà pare per segona vegada d’aquí a unes setmanes, té molt clar que si continua jugant, ho vol fer a casa. És per això que es va obrir la possibilitat de jugar al Bàsquet Girona, el club del seu amic Marc Gasol. Però després de parlar amb ell ha decidit que no anirà a Fontajau. L’opció més bona per Ricky és tornar a la Penya, una opció que podria veure de bon ull 15 anys després. El somni per a Badalona.

Un exemple del planter de la Penya

El 15 d’octubre del 2005, després de créixer i ser un exemple del que és el planter de la Penya, on havia arribat amb el seu germà Marc, Ricky es va convertir en el més jove de la història a debutar a l’ACB, a Granada. El 23 de maig del 2009 va ser l’últim partit que va disputar Ricky amb la samarreta verd-i-negra, el tercer partit dels quarts de final contra el Madrid a Palacio de Vistalegre. Fins llavors el del Masnou havia defensat la samarreta de la Penya en 161 partits ACB en els quatre cursos que va estar en dinàmica de primer equip. Va ser un ídol per a tothom a Badalona formant la triple R amb el retirat Rudy i el capità Ribas, i a les ordres d’un Aíto amb qui va guanyar la copa i l’Eurocopa i jugant Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)