Espanyol

L’Espanyol, a la final del play-off d’ascens

L’Espanyol ha fet bo el triomf per la mínima aconseguit a El Molinón, i s’ha classificat per a la final del play-off d’ascens, on se les haurà contra l’Oviedo. En un Stage Front Stadium que ha registrat la millor entrada de tota la temporada amb 30. 605 espectadors, els blanc-i-blaus han estat superiors a l’Sporting, però no han estat capaços de materialitzar les nombroses ocasions que han disposat.

L’Espanyol, com ja havia avisat el tècnic blanc-i-blau en la prèvia, no ha sortit a especular. Tot el contrari. Abans d’arribar en el primer minut de joc, Puado ha disposat d’una ocasió claríssima amb un xut a porta buida que ha marxat per sobre el travesser (1’). Per la seva banda, l’Sporting, obligat a guanyar amb dos gols de diferència, tampoc s’ho pensava dues vegades a l’hora de trepitjar camp rival. El joc ofensiu per part dels dos equips ens estava regalant un autèntic partidàs. Ara bé, els que portaven el domini del joc eren els periquitos, amb una molt bona versió sobre la gespa. Incidència en atac i defensa sòlida al darrere. Melamed, des de la frontal de l’àrea, ha tornat a perdonar en el minut 9. I Baraithwaite tampoc ha vist porteria amb dues rematades de cap (17’). Les ocasions arribaven, però faltava més contundència. Unes errades que han estat a punt de passar factura en el 27’, amb un xut massa creuat de Mario González quan ja es trobava sol davant Joan Garcia. En els darrers compassos, Melamed, en un parell de xuts, tampoc ha pogut perforar la porteria rival. Final de la primera part amb empat a 0 en el marcador.

A la represa, l’Espanyol ha continuat amb el mateix guió. Només començar, Braithwaite, amb un xut amb rosca des de la frontal, l’ha tornat a tenir però altre cop ha marxat desviat. Els blanc-i-blaus continuaven assetjant, amb un joc totalment vertical, i Keidi Bare ha estat el següent a provar-ho amb una rematada que ha atrapat sota pals Yáñez. Les més clares, però, han arribat en el 65’ en una doble ocasió de Braithwaite i Brian Oliván. L’esfèrica no hi havia manera que entrés al fons de la xarxa. A l’altre costat, l’Sporting esgotava totes les seves opcions, però Joan Garcia sota pals és or. Amb la seva aparença tranquil·litat blocava tot el que li venia. En els últims deu minuts, ha tocat patir de valent. Autogol de l’Sporting anul·lat per un fora de joc de Braithwaite i vermella per Omar El Hilali. Finalment, el resultat no s’ha mogut. Empat molt valuós.

Tocarà rematar la feina en la gran final, on se les haurà davant l’Oviedo, que va deixar pel camí a l’Eibar imposant-se a Ipurua per 0 a 2. En aquesta darrera eliminatòria, els blanc-i-blaus tornaran a tenir el factor camp i empat a favor. L’anada es jugarà aquest diumenge al Carlos Tartiere (18.30h), i la tornada serà diumenge 23 a Cornellà-El Prat, a la mateixa hora. L’empat, en una hipotètica pròrroga enviaria l’Espanyol a primera divisió.