Espanyol

Brian Oliván

Jugador de l’Espanyol

“És el partit més important des que estic a l’Espanyol”

“Hem de sortir a guanyar el partit des del minut 1, sent intensos i no deixant-los respirar. Crec que som millor equip que l’Oviedo”

“Estic molt content aquí. Tant de bo em pugui quedar molts anys amb l’Espanyol a primera”

El ‘mister’ ens transmet molta il·lusió i moltes ganes, i això es contagia. Ens dona moltes facilitats

No ha estat un any gens fàcil per a Brian Oliván (Barcelona, 1994). Durant tota la temporada, el lateral esquerre de l’Espanyol ha arrossegat unes molèsties que li han impedit rendir al màxim nivell. Tot i això, el barceloní ha arribat a aquest tram decisiu de curs amb millors sensacions i disposat a ajudar l’equip en tot el que faci falta. Titular en l’anada de la final del play-off d’ascens contra l’Oviedo, aquest diumenge podria tornar a ser un dels onze protagonistes que surtin d’inici a l’Stage Front Stadium. Hores abans d’aquest duel crucial, en què han de remuntar un gol en contra, Oliván ha atès L’Esportiu.

Com arriba l’equip a la cita de diumenge?
Amb moltíssimes ganes perquè per a nosaltres és el partit més important de la temporada. A més, no només el juguem per nosaltres, sinó per les nostres famílies, pels socis i per tota la gent que envolta el club. Imagina’t les ganes amb què l’afrontem.
L’Espanyol mai ha estat dues temporades consecutives a segona divisió. Això els pesa o els motiva?
És una motivació per mostrar el millor de nosaltres. Per a mi, particularment, és el partit més important des que estic a l’Espanyol.
Quin clima es respira al vestidor i al club?
Molta il·lusió i ganes que arribi el partit de diumenge per veure l’estadi ple i que tots els aficionats ens puguin ajudar. Volem guanyar i celebrar-ho amb tota la nostra gent. Volem aconseguir l’objectiu que tant ens ha costat aquest any, que ha estat molt difícil.
Com estan sent aquests dies previs?
Quan arribes a la ciutat esportiva et centres directament en el partit i en el rival. Intentem donar normalitat a la situació. Sí que és veritat que la gent et para per animar-te, però com a jugador intentes desconnectar i fer coses que et mantinguin la ment ocupada perquè crec que és el més beneficiós. No és bo estar les 24 hores del dia pensant en el partit.
Diumenge passat van trencar una ratxa de 18 partits consecutius invictes. La derrota va arribar en el millor o pitjor moment?
Pot ser un avís perquè tinguem clar que ho hem de donar tot. L’anada va ser un partit molt igualat, que es va decidir per petits detalls. Era un camp difícil i ells van jugar amb les seves armes. Ara, a casa, serà totalment diferent. Hem de sortir a totes i intentar enganxar la gent des del primer minut per guanyar el partit. Crec que som millor equip que l’Oviedo, però s’ha de demostrar. Ara els tocarà a ells aguantar la pressió.
Com han preparat el partit?
Hem de seguir les mateixes directrius que a l’anada, però ara ens toca guanyar. Al final, necessitem fer dos gols, o fer-ne un i aguantar tota la pròrroga. Hem d’anar pel partit des del minut u, sent intensos i no deixant-los respirar. Al rival li ha de caure el món a sobre. D’aquesta manera crec que a l’Oviedo se li pot fer molt llarg el partit.
Des de l’arribada de Manolo González, l’equip ha recuperat sensacions i ha aconseguit una gran solidesa defensiva. A què es degut?
El mister ha intentat fer-ho tot molt fàcil, com si fos un company més. Ens vol ajudar en tot el que pugui. Vol sumar i ens dona moltes facilitats. És una persona que parla molt clar. A més, en sap molt, de futbol. Mitjançant vídeos analitzem molt bé els rivals, i d’aquí aquesta millora. Transmet molta il·lusió i moltes ganes, i això es contagia.
Personalment, com va viure l’arribada de González al club?
El primer dia es va asseure amb mi i em va preguntar què em passava. Tenia unes molèsties i no acabava d’estar bé, estava sent una temporada difícil. Vaig ser molt sincer amb ell, explicant-li tot el que em passava i com em sentia, i em va entendre molt bé. Em va dir que per a ell jo era un jugador molt important i que necessitava recuperar-me. M’ha ajudat intentant gestionar les càrregues de treball per arribar en les millors condicions als caps de setmana quan hi havia els partits.
Com ha gestionat aquesta temporada?
Ha estat una temporada difícil perquè no he pogut jugar al cent per cent. A l’inici del curs encara arrossegava la lesió de l’any passat, quan vaig forçar els bessons en els últims partits. La pretemporada no la vaig poder fer al cent per cent perquè tenia una molèstia que m’impedia jugar amb normalitat. Després em va sorgir una descompensació que em va provocar una pubàlgia, que ha estat el més difícil de superar.
Es veu preparat per tornar a sortir d’inici aquest diumenge?
Sí, totalment. Des que ha començat el play-off em noto molt millor. Em veig capacitat, amb moltes ganes i molta il·lusió de disputar el partit de diumenge, guanyar i celebrar-ho amb l’afició. Volem anar-nos-en de vacances amb la satisfacció d’haver fet la feina i donar una alegria a tots els periquitos. L’equip femení és el nostre mirall. Hem de seguir el mateix camí. Elles també van perdre en l’anada contra l’Osasuna i van remuntar a casa. Espero que acabi igual. Estic molt content aquí i tant de bo que em pugui quedar molts anys amb l’Espanyol a primera.
S’han venut totes les entrades que s’han posat a la venda. L’afició no els deixa sols.
És el factor clau del partit de diumenge. És el que ens va passar a nosaltres quan vam anar a Oviedo, amb un ambient hostil. Estic segur que el camp estarà ple, i tothom ens ajudarà des del primer moment. És molt important tenir el seu suport perquè es nota i, vulguis o no, també l’afecta, al rival. Hem de fer tot el possible perquè a l’Oviedo se li faci llarg el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)