Girona

Abel Ruiz, molt a prop

Girona. El club està a punt de tancar el fitxatge del davanter de 24 anys de l’Sporting de Braga, vell desig de la direcció esportiva blanc-i-vermella

Abel Ruiz té tots els números per convertir-se en nou futbolista del Girona de cara al curs de l’estrena en la Champions League. Com vam publicar en aquest diari la setmana passada, el davanter de l’Sporting de Braga, de 24 anys, és una de les opcions que més agrada a la direcció esportiva per reforçar l’atac. La primera oferta del club va ser de nou milions d’euros fixos més variables en funció d’objectius. Aquesta proposta va ser rebutjada per l’entitat portuguesa, que inicialment demanava una xifra pròxima als 15 milions d’euros.

Cal recordar que Ruiz, format al planter del Barça, acaba contracte el 30 de juny del 2025 i, davant la seva negativa a renovar, el Braga prefereix traspassar-lo aquest estiu per evitar que marxi l’any vinent com a agent lliure i sense deixar cap mena de compensació econòmica.

El principal estira-i-arronsa en les negociacions entre les entitats residia en el repartiment entre la quantitat fixa i la xifra variable del traspàs. Segons va informar ahir Marca, els portuguesos volen incloure un futbolista blanc-i-vermell en l’operació, que està pràcticament tancada per 8,5 milions d’euros, tot i que aquesta condició s’ha d’acabar de negociar. El fet que el Braga hagi rebaixat les exigències més aviat del previst fa que l’operació sigui propícia a tancar-se aviat.

L’entorn del valencià sempre s’ha mostrat confiat que s’arribaria a un acord. Cal remarcar que la màxima prioritat de l’atacant des que va acabar el curs 2023/24 ha estat la d’arribar a Montilivi. El jugador tenia clar que volia tornar al seu país i, conscient que el Girona és l’únic equip de la lliga espanyola amb presència en la màxima competició continental interessat en els seus serveis, va mostrar total predisposició per fitxar per l’equip de Míchel tan bon punt li van comunicar la possibilitat.

Abel, atacant de perfil associatiu amb tendència a rebre entre línies i caure a banda per qui el club s’havia interessat anteriorment, guarda un bon record del seu pas per Catalunya arran de l’experiència al planter blaugrana. Aquest factor també ha contribuït al seu convenciment per arribar a Girona.

L’internacional absolut amb Espanya ve de disputar la fase de grups de la Champions League, en què es va enfrontar al Madrid i al Nàpols. En lliga, ha marcat sis gols i ha donat dues assistències en 30 partits (1.893 minuts), tot i que de les quatre temporades i mitja que fa que és a Portugal, la 2022/23 va ser la més productiva, amb vuit gols i sis assistències en 34 jornades (2.085 minuts).

ENCARRILAT

L’acord entre els dos clubs és molt a prop i l’operació es podria tancar ben aviat

RECÍPROC

El davanter, que prioritza venir a Girona, agrada molt a la direcció esportiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)