OK Lliga

El Palau torna a regnar

Hoquei sobre patins. OK Lliga. També supera el Fraga en el segon partit de la final i aixeca el seu cinquè títol de l’OK Lliga igualant el Voltregà

Generali Palau 2 Esneca Fraga 1

GENERALI PALAU:Laura Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Colomer –equip inicial–; Casarramona, Fontdeglòria i Blackman.ESNECA FRAGA:Ferrer, Arxé, Soto, Gutiérrez i Sanjurjo –equip inicial–; Xicota, Payá, Flix i González.GOLS:0-1 (10’) Soto. 1-1 (21’) Casarramona. 2-1 (46’) Colomer.ÀRBITRES:R. Burgos i A. Barba. Blava a Sanjurjo.FALTES:5 del Palau i 7 del Fraga.

El Generali Palau va derrotar per 2-1 l’Esneca Fraga en el segon partit de la final de l’OK Lliga previst al millor de tres i va aixecar el títol per cinquena vegada en un xoc de trens davant del campió d’Europa. El conjunt vallesà, que en l’anada va derrotar l’equip de la Franja per un brillant 2-7 –amb sis gols de Laura Puigdueta–, va corroborar l’estadística davant un equip contra el qual mai no ha perdut i aixeca el seu cinquè títol de lliga (2015, 2019, 2021, 2022 i 2024), igualant els cinc de l’històric Voltregà. No va ser gens fàcil. El partit va ser costerut i el conjunt d’Iván Sanz, que va patir i disfrutar el seu darrer partit a les banquetes, va haver d’aixecar un gol de les visitants. Anna Casarramona, abans de la mitja part, i Mariona Colomer, a 3:17 del so de la botzina, van segellar el títol. La portera Laura Vicente va ser fonamental.

El millor que li va passar al Palau en la primera part va ser marxar als vestidors amb empat (1-1). Amb María Sanjurjo dirigint les operacions, el Fraga va assetjar la porteria de Laura Vicente, que va salvar el seu equip. Malgrat tot, no va poder evitar el gol d’Adriana Soto (0-1 en el 10’). La internacional argentina va engaltar un bon tret exterior ras i creuat i va fer el gol de les visitants enmig d’un mar de dubtes de les locals. El Palau no trobava la fórmula per desxifrar la bona defensa del Fraga. Les incerteses es van començar a esvair amb el gol de Casarramona a 3:37 de la mitja part. Amb un tret de cullera al primer toc, va finalitzar un contraatac ben portat per Berta Busquets i amb passada final de Carla Fontdeglòria (1-1 en el 21’). La nota negativa del primer temps va ser la lesió de la jugadora del Fraga Rebeca González, que aquest curs ja havia estat de pega amb els problemes físics.

El Palau s’hauria pogut avançar en un penal comès per Aina Arxé quan Aina Florenza, rapidíssima, s’escapolia. Casarramona, però, no el va transformar. El Palau, però, duia la iniciativa i disposava de les millors oportunitats. Al davant, però, hi havia la portera vendrellenca Anna Ferrer. El premi gros va arribar a 3:17 del final quan Mariona Colomer, sempre molt incisiva, va entrar fins a la cuina i va batre Ferrer. Un gol de rauxa i perseverança que ha valgut un títol (2-1 en el 46’). Sanjurjo va fer falta molt clara sobre Casarramona a 1:13 del final i va veure la blava. Florenza va llançar la falta directa, però Ferrer la va aturar. L’equip local va acabar el partit en superioritat i va celebrar el títol amb la seva afició.

El darrer partit d’Iván Sanz

El tècnic asturià Iván Sanz deixa l’hoquei sobre patins amb un títol de lliga i el de la copa en una temporada notable en què el Palau ha ressorgit després d’un curs passat en què el Telecable Gijón ho va guanyar tot. Ahir també es van acomiadar del Genrali Palau les jugadores Aimée Blackman i Laia Juan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)