Publireportatge

El Govern destina 10,1 milions d’euros per tecnificar més de 5.300 esportistes

El desplegament dels diferents entrenaments i recursos s’emmarquen dintre el Programa d’Alt Rendiment de Catalunya (ARC) d’Esportcat, l’esport de la Generalitat de Catalunya

Talent i entrenament són el binomi imprescindible per definir el Programa d’Alt Rendiment de Catalunya (ARC). Sense un dels dos elements, l’altre perd sentit. Detecció i perfeccionament. Tecnificacions i recursos pel futur i pel present. Una elit que diferencia el país del món. Una manera de fer que converteix Catalunya en país esportiu.

L’alt rendiment cada any augmenta. Mentre que el 2022 la llista del Programa ARC era de poc més de 4.900 esportistes, enguany supera els 5.300 tecnificats. Una aposta d’Esportcat-Generalitat de Catalunya que, enguany, s’enfila als 10,1 milions d’euros. La dotació econòmica es destina tant pels programes específics d’entrenaments, com per serveis de medicina esportiva, fisioterapeutes o acadèmics. És, per tant, una formació global, que treballa per “oferir les eines necessàries perquè l’esportista tingui la possibilitat d’explotar tot el seu potencial, però també formar-se com a persona”, tal i com detalla Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Beques Esportcat: 134 esportistes al Centre de Tecnificació Blume la temporada 2023-2024

Catalunya actualment compta amb 8 equipaments esportius on es tecnifiquen les i els esportistes. Un d’ells és el Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues de Llobregat, que enguany ha acollit a 134 esportistes de disciplines diferents.

El passat 19 de juny es va fer entrega de les beques de totes les persones que, aquest any, s’han entrenat a Esplugues. L’acte va comptar amb la presència de Laura Vilagrà i Pons, vicepresidenta i consellera de la Presidència del Govern, que va definir Catalunya com un “referent arreu del món” en matèria esportiva, emfatitzant en la “qualitat dels seus esportistes” i en la “gran xarxa que formen clubs, entitats i federacions esportives”.

Més de 60 anys al servei de la tecnificació esportiva

El Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues es va fundar el 1962 amb l’objectiu de potenciar el talent de les i els esportistes catalans i poder adaptar les necessitats individuals de cada persona als entrenaments. En el mateix recinte, es troba la Residència Esportiva Joaquim Blume, on les i els atletes descansen i s’alimenten. Els estudis es duen a terme a l’Institut Joaquim Blume, just al costat, on s’adapten els horaris als entrenaments.

Les instal·lacions esportives estan preparades per poder practicar diversos esports i consten de sala d’esgrima, gimnàs, piscina coberta, pavelló triple, sala de tir, pista de futbol de gespa artificial, pista poliesportiva i recta d’atletisme. A part també hi ha aules d’estudi, sala de projeccions i sala d’actes per 300 persones. A banda, compten amb serveis de suport, com ara centre mèdic, on es desenvolupen els programes de valoració del grau d’entrenament i de seguiment biològic en els esportistes, així com d’adopció de mesures terapèutiques d’orientació i de rehabilitació.

A DESTACAR

10,1
Milions
d’euros
5.351
esportistes Programa ARC.
2.418 dones i 2.933 homes
284
entrenadores
i entrenadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.