Girona

Becerra, l'heroi omnipresent

El porter, inspiradíssim a Pamplona, s'acostuma a actuacions brillants i ajuda a treballar amb molta seguretat el Girona

“Jugar a primera és el meu somni i objectiu des de petit i no deixaré de lluitar per aconseguir-ho”, diu

Tal com s'encarregaven de reflectir els mitjans navarresos, l'Osasuna va fer contra el Girona un dels seus millors partits de la temporada, amb empenta, amb ambició i amb fases de domini asfixiant, especialment en la primera meitat. Els d'Urban, però, van encadenar el quart partit sense veure porteria. I el responsable principal va ser Isaac Becerra, que va fer en un dels camps amb més pedigrí de la categoria una altra exhibició. El porter colomenc va treure totes les rematades que van provar els davanters navarresos, que segurament el van maleir. “Jo també he somiat en ells, perquè ens han tingut molta estona tancats i han estat a punt d'endur-se el partit”, explicava després Becerra, orgullós de sortir d'El Sadar amb la porteria a zero.

Que Isaac Becerra tingui actuacions pletòriques i es guanyi els elogis de companys, tècnics i jugadors rivals comença a ser habitual. El sistema defensiu del Girona sol funcionar bé, i els mèrits no només es redueixen a l'hora de defensar –tot just a Pamplona, l'equip es va quedar sense marcar per primera vegada en tota la lliga–, però quan fa falta, apareix una mà, un peu, una volada o una estirada precisa. I com que les intervencions de mèrit del colomenc són habituals, els companys guanyen un punt de tranquil·litat molt benvingut. “Està tenint actuacions increïbles. Tota la defensa està fent molt bon treball, i ell és el primer. Tot el que li arriba ho està salvant, i això ens dóna molta confiança i seguretat a l'equip”, explica Jaime Mata. “Cada setmana està fent actuacions molt bones, i tots ens en beneficiem”, hi afegeix Fran Sandaza.

Treball i ambició

Isaac Becerra sol relativitzar sempre els seus mèrits. “El porter treballa per aturar pilotes, i l'ajuda dels companys també és fonamental”, explica. Segons l'exporter de l'Espanyol B, el partit contra l'Osasuna va demostrar “que l'equip sap defensar-se i sap patir”. El discurs amb la modèstia personal per bandera, però, no és incompatible amb una ambició que l'empeny a treballar com ningú. No en fa prou amb les sessions intenses de treball a les ordres del preparador de porters, Omar Harrak, i ho complementa amb treball al gimnàs encara que hi hagi programat entrenament matí i tarda. Tot plegat, per anar progressant en el futbol professional. “Cadascú es marca uns objectius. El meu, des que vaig començar a jugar a futbol, és arribar a primera divisió, i per això treballo. Jugar a primera és el meu somni i el meu objectiu, i no deixaré de lluitar fins a aconseguir-ho.” Amb 26 anys –i contracte a Montilivi fins al juny del 2016–, el camí és l'òptim, tot i que abans de consolidar-se amb el Girona va haver de viure tres anys gairebé sense competir i pràcticament tota una temporada a l'ombra de Dani Mallo, fins que Rubi li va donar l'alternativa quan l'equip es jugava l'ascens a primera divisió.

El vintè

Becerra va acabar a Pamplona el seu vintè partit sense rebre cap gol des que vesteix la samarreta del Girona. D'aquests vint, vuit són d'aquesta temporada, en què ha acabat més partits amb la porteria immaculada que rebent gols. En tota la temporada passada, va obtenir onze zeros.

PORTERIA A ZERO

20
partits
sense rebre cap gol amb el Girona, dels quals 8 són d'aquesta temporada (15 jornades)

ACUMULATS

70
gols
rebuts en 63 partits (1,1 de mitjana) a Girona, entre la lliga regular i la fase d'ascens a primera

REACCIONS

L'Isaac és un gran jugador, molt compromès. És dels millors porters de la categoria
Francesc Rebled
PRESIDENT DEL GIRONA
Les actuacions de l'Isaac són molt bones cada setmana, i tots ens en beneficiem
Fran Sandaza
DAVANTER DEL GIRONA
El porter treballa per aturar pilotes, i l'ajuda dels companys també és fonamental. L'equip demostra que sap defensar-se i patir
Isaac Becerra
PORTER DEL GIRONA
El treball de la defensa és molt bo, i ell és el primer. Tot el que li arriba ho està salvant, i això dóna molta confiança
Jaime Mata
DAVANTER DEL GIRONA

Marcat per Messi i orgullós

Isaac Becerra va ser un dels protagonistes del documental Marcats per Messi, que Televisió de Catalunya va estrenar la setmana passada. De tots els jugadors que van coincidir amb l'argentí en l'infantil B del Barça, en la primera temporada de Messi com a blaugrana, Becerra és l'únic (a part del protagonista) que juga en el futbol professional. Molts, de fet, ni tan sols juguen a futbol. “És un orgull haver format part d'aquell equip i haver pogut anar progressant en el futbol”, va comentar Becerra. No van tenir la mateixa sort molts altres companys. “I això que molts apuntaven molt bones maneres. N'hi havia amb unes condicions increïbles, però per una cosa o per l'altra no van poder arribar al futbol professional”. En aquell equip, també hi havia David López (Olot).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)