FEB

Trinxades i somrients

L'Spar Citylift rubrica un inici de lliga immaculat amb un 6-0 en 19 dies i es manté com l'únic imbatut

Sense Gidden, l'arrencada de Chambers, la solidesa d'Ibekwe i la frescor de Freixanet van ser els arguments

Per fi una pausa enmig de la histèria. A l'Spar Citylift Girona li ve de primera, tant per combatre la saturació de les titulars com per recuperar Gidden, que es va perdre el partit d'ahir per la lesió muscular que es va fer divendres. L'equip gironí pot ser dels més castigats de la lliga, però segur que és el més satisfet. La victòria contra el Rivas va culminar la sèrie amb una sensació d'asfíxia gironina tan gran que si el partit contra el Gernika fos dimecres seria arriscat apostar per l'Spar.

Chambers sempre hi és

Malgrat tot, la posada en escena va ser gairebé perfecta. 21 punts en 6:20 i un 23-6 simptomàtic, amb Chambers omnipresent als dos costats del camp (12 punts, 3 rebots i 2 recuperacions), amb activitat i bones lectures.

Tot i l'absència de Gidden, semblava que el Rivas regalava la pintura a l'Spar, perquè Weaver ni s'hi acostava –i fallava tot el que llançava– i Ajanovic no veia pilota.

Van entrar a escena les alternatives defensives de José Ignacio Hernández i les gironines es van perdre –sobretot Chambers, sempre treballant, però– i van patir un col·lapse important. A l'altre costat, tot el Rivas va ser més agressiu amb pilota i va poder anar al tir lliure. Però el 37-28 a la mitja part, encara a nou punts –dues bones accions de Carbó–, comptant que l'Spar havia fet rotacions i amb la irrupció de Salvadores (9 punts en el quart) era un premi escàs.

Caràcter i Ibekwe

Diguem-ho clar: els arguments del Rivas –al darrere, les alternatives de zona i individual en un mateix atac, i al davant l'electricitat de Salvadores– no van semblar mai suficients per capgirar el partit. Carbó o Chambers s'aplicaven en la defensa de la subcampiona del món júnior i, ni que fos aïlladament, Jordana i Freixanet –molt sòlida ahir, com Carbó– interpretaven el punt dèbil de la defensa madrilenya, la ratlla de fons, i el castigaven dividint o triangulant. Però Ibekwe s'entestava a acabar els atacs amb tirs oberts quan és a partir del bot i a prop del bàsquet quan fa mal.

S'intercanviaven bàsquets fins que va arribar el triple de Jordana (56-44). Bons minuts de l'Spar, amb la base, Chambers, Freixanet, Ibekwe (MVP de la jornada) i Kuktiene.

Amb Ajanovic absent per faltes, calia rematar. Semblava fet amb el 67-54 (34'), però tots els efectes del desgast de tres setmanes es van concentrar en els últims cinc minuts. Va arribar la ratxa de Salvadores i el domini d'Ibekwe al pal baix no era suficient. Amb 72-70, Salvadores va robar la pilota a Chambers però va fallar l'empat. Ibekwe va fallar tres tirs lliures (5/5 tirs fins aquell moment), però Ocete va empetitir-se en els dos últims atacs. L'últim va demostrar que el Rivas també necessita descans: amb 16 segons i 73-70, la base no va ni mirar l'anella i Vujovic va fallar un tir de cinc metres que no hauria servit de res.

ELS VESTIDORS

Sabíem que Gidden no jugaria, però no es tracta de donar informació al rival. Per sort, elles no tenen interiors grans
Ramon Jordana
Tots hem forçat la màquina al màxim però no tenim res a dir perquè ho hem guanyat tot superant les baixes de Chambers i Gidden
Ramon Jordana
Hem arribat morts, però hem arribat, que és el que compta. Remarcaria la duresa mental de l'equip per aguantar aquest calvari
Ramon Jordana
Ens hem ofegat amb les seves defenses però l'equip sempre troba una solució. És el secret, que som un equip
Ramon Jordana
Per fi s'han acabat les tres setmanes. Estem cansades, sí, però ens aguanta la il·lusió de guanyar tots els partits
Anna Carbó

Amoïna la lesió de Vanessa Gidden

Fins dimarts a la tarda, Ramon Jordana no vol veure les jugadores per Fontajau. Però tothom estarà pendent de l'ecografia que faran avui o demà al bessó de la cama esquerra de Vanessa Gidden. S'assumeix que podria tenir un trencament fibril·lar. De moment, en espera que baixi l'endemà per poder fer la prova radiològica en condicions, tot el treball es fa pensant en aquesta eventualitat. El tècnic, però, deia al final del partit que confia que la lesió no passi d'una contractura o una elongació, i reiterava que si ahir no va jugar va ser per no arriscar-se a una baixa més llarga. Però Gidden anava clarament coixa. La sort és que la cadència de partits es normalitza i que fins al pròxim –amb el lideratge en joc, a la pista del Gernika– no és fins dissabte vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)