FEB

La viabilitat haurà d'esperar

Bàsquet. Lliga Femenina. L'Spar Citylift Girona atura la planificació de la temporada vinent després del primer contacte amb les institucions, al qual n'hauran de seguir més

Sense que es pugui assegurar que hi ha obstacles insalvables, sí que és evident que articular la viabilitat econòmica de l'Spar Citylift Girona per a la temporada vinent –amb dret a ocupar plaça europea, no cal oblidar-ho– no serà un procés tan diligent com ara fa un any, quan patrocinadors i institucions van sortir de la primera reunió amb el club amb unes bases sòlides que van permetre assumir el repte de l'Eurolliga.

La reunió d'ahir, tot i que no va ser breu, al capdavall va tenir uns efectes molt limitats. Se l'haurà de considerar una primera presa de contacte perquè no tots els convocats s'hi van presentar amb la proposta que s'esperava. Hi havia, de part de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Marta Madrenas; la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, i la regidora d'Esports, Isabel Muradàs. La Diputació hi va enviar el diputat d'Esports, Carles Salgas, i la Generalitat estava representada pel representant territorial d'Esports, Pep Pujols. Per part del club hi havia el president del club, Llorenç Biargé, i els directius Pau Jordà i Pere Puig. Tancaven el cercle els patrocinadors, Joaquim Vidal (Spar) i Cayetano Pérez (Citylift).

A la sortida, els assistents van convenir de fer una altra trobada –que no té data– amb una proposta definitiva de totes les parts.

En silenci

Les fonts del club consultades van declinar fer cap valoració de la reunió. Una posició ben diferent de la de fa un any i que alimenta una certa inquietud. A més, i això sí que ho va fer saber, l'Uni atura la planificació de la temporada vinent mentre no sàpiga quines aportacions rebrà. Una decisió absolutament lògica perquè segons quina sigui la suma de les aportacions el club podrà continuar aspirant a disputar competicions europees (Eurocopa o Eurolliga) o haurà de fer un pas enrere i restringir-se a la Lliga Femenina. Un retrocés amb el qual no es comptava, ni encara es compta. En tot cas, el club gironí tampoc té tot el temps del món per decidir-se, ja que d'aquí a un mes, aproximadament, haurà de fer saber si s'inscriu en competició europea.

En tot cas, és fàcil entendre que l'Uni Girona no s'esperava aquesta dilació. Si ho hagués sospitat difícilment hauria anunciat les renovacions d'Ify Ibekwe i Artemis Spanou, tot i tenir-les tancades, perquè totes dues tenen en els seus contractes clàusules per desvincular-se'n en cas que el club no disputi competició europea. Atès el nivell del mercat de jugadores en què es mou l'Uni per afrontar amb garanties les competicions europees, és del tot probable que aquesta situació es reprodueixi amb altres jugadores.

A més, amb Ibekwe i Spanou lligades s'assegura donar una continuïtat a la plantilla i evitar haver de fer cau i net com la majoria d'estius.

CONDICIONAT

A l'Uni ja li corre el temps per decidir si s'inscriu en competició europea
A diferència d'ara fa un any, la primera reunió no va aportar una base prou sòlida

Givens cobrarà un 60% més a Salamanca

Amb Spanou no se'n va sortir, però sí amb Chrissy Givens. El marcatge del Perfumerías Avenida a l'Spar Citylift Girona –i la tendència a fitxar les jugadores que els han fet la guitza a la pista– no decau i o bé es desfà l'acord tancat per alguna raó d'última hora o Chrissy Givens no continuarà a Girona la temporada vinent. Tot i els seus comentaris l'endemà de la final de lliga –en el sentit que veia fàcil renovar–, l'oferta del poderós club castellà per l'alera amb passaport macedoni és de les que fan trontollar els principis més ferms. Ni més ni menys que un 60% més del que li proposava el club gironí, que ja era substancialment més del que havia cobrat el curs passat. Ahir l'Avenida va fer oficial la renovació d'una altra exterior, la romanesa Gabriela Marginean.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)