Barça

Dosificant Busquets

El migcampista de Badia, en aquest primer tram de curs, ha disputat significativament menys minuts que en les últimes tres temporades

De moment, és el jugador més substituït del Barça

Aquesta temporada Sergio Busquets està descansant més que de costum. Si més no això és el que diuen els números. En set partits de lliga i tres de Champions League amb el FC Barcelona, el migcampista de Badia ha disputat 911 minuts: 132 menys que la temporada passada, 215 menys que el curs 2017/18 i 103 menys que el 2016/17. I és que, mentre que en els últims tres anys va jugar tots els partits d’aquest primer tram, enguany ja se n’ha perdut dos del dotze que ha jugat el seu equip. Busi no va jugar ni a San Mamés, contra l’Athletic, ni al Nuevo Los Cármenes, contra el Granada, precisament les dues úniques derrotes que ha encaixat el seu equip. A més, Ernesto Valverde l’ha substituït cinc de les nou vegades que ha estat titular. De fet, Busquets és el jugador més substituït del Barça.

Amb 31 anys, i després de 546 partits en dotze temporades al màxim nivell en el Barça, Sergio Busquets pot forçar el seu cos cada cop menys. Valverde n’és conscient i, aprofitant la profunditat de la plantilla, l’està dosificant més que mai. El tècnic blaugrana disposa aquest curs d’una llarga i qualificada nòmina de jugadors per al mig del camp i n’està fent ús. Arthur Melo i Frenkie De Jong, que acompanyen Busquets en l’alineació més repetida, són els més utilitzats, però darrere seu hi ha noms tan contrastats com els d’Arturo Vidal i Ivan Rakitic, a més del jove Carles Aleñá. De moment, Rakitic i Aleñá no estan participant tant com voldrien, però la temporada és llarga. “No crec que Busquets jugui menys perquè té 31 anys, em sembla que és la conseqüència de comptar amb molt bons migcampistes. Si tens prou jugadors de qualitat, és normal que facis rotacions”, considera Tente Sánchez, que va ser jugador del FC Barcelona entre 1975 i 1986. “Les temporades ara són especialment llargues: molts partits, viatges, tensió... A més, els migcampistes del Barça moltes vegades han de fer molts quilòmetres. Em sembla encertat que Busi tingui més descans aquest any”, hi afegeix, en conversa amb aquest diari.

Miquel Gomila, el director de metodologia del Mallorca, considera que les rotacions són necessàries però que no es poden programar. “Sí, és veritat que cal dosificar els futbolistes que, com Sergio Busquets, acumulen tants minuts a les cames. Però no hi ha una metodologia exacta, perquè depèn d’unes quantes variables”, assegura. “La importància del pròxim partit és el que, per damunt de tot, determina que es faci ús d’un jugador o no. També el moment de la temporada i la planificació que s’hagi pensat per a cada futbolista en concret. I la qualitat dels suplents, això també influeix. Per últim, hi ha el mateix jugador i el seu moment personal”, explica a L’Esportiu. Gomila, que va treballar a l’Espanyol amb Sergio González com a preparador físic, sentencia que, en tot cas, “per molta dosificació que es faci a Sergio Busquets, continuarà jugant els partits importants”.

LES OPINIONS

Busquets juga menys perquè hi ha molts jugadors de qualitat en el mig del camp aquest curs
Tente Sánchez
EXJUGADOR DEL FC BARCELONA
Cal dosificar els futbolistes que, com Busquets, acumulen tants minuts, però no es pot programar
Miquel Gomila
DIRECTOR DE METODOLOGIA DEL RCD MALLORCA

Amb la selecció espanyola també ha descansat

Des del seu debut, el 12 d’agost del 2009, quan només tenia 21 anys, Sergio Busquets ha disputat un total de 115 partits amb la selecció espanyola absoluta. Això vol dir que, a la cinquantena de partits per temporada que ha jugat amb el Barça des que Pep Guardiola va confiar en ell a principis del curs 2008/09, n’ha sumat una desena. Enguany, el de Ciutat Badia no ha faltat a cap de les convocatòries del català Robert Moreno. En la darrera, de fet, va ser l’únic jugador blaugrana citat. Això sí, Busquets, que és el setè jugador amb més internacionalitats per Espanya, també ha estat dosificat en el combinat estatal. A diferència de les tres últimes temporades, en què ho va jugar tot, aquest curs ha participat en dos dels quatre partits de la roja en aquesta temporada 2019/20, contra les seleccions de Romania i Noruega. En els dos casos, va estar damunt del terreny de joc els noranta minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)