Barça

La vida en dimarts

El Barça afronta demà la visita del Valladolid descansat per l’ajornament del clàssic i amb una dada damunt la taula: dels vuit partits de lliga intersetmanals jugats fins ara en l’etapa Valverde, només quatre victòries, just la meitat

Vint-i-tres dies després, la lliga torna al Camp Nou. L’aturada per seleccions i l’ajornament del clàssic han deixat els culers sense futbol a l’estadi durant massa dies. Des del 4-0 contra el Sevilla de Julen Lopetegui del dia 6 d’octubre que la pilota no roda al Camp Nou. Pel camí, un 0-3 a Ipurua i un 1-2 a Praga.

Demà el Valladolid de Sergio González visita el temple blaugrana (21.15 h). Partit corresponent a l’onzena jornada de lliga. Futbol en dimarts. O el que és el mateix, el novè partit de lliga intersetmanal de l’era Valverde. Serà el segon partit de lliga en dimarts d’aquesta temporada. El precedent, recent, va acabar amb victòria blaugrana per 2-1 contra el Vila-real fa tot just un mes. Ampliant el ventall a la Champions, el Barça no ha perdut cap dels partits jugats entre setmana aquest curs. Victòries contra l’Inter (2-1) i l’Slavia (1-2) i empat en la visita a Dortmund (0-0).

El Barça encadena sis partits invicte entre lliga i Champions –la millor ratxa d’aquests primers tres mesos de competició–, però l’equip farà bé de no refiar-se de cara al duel de demà. Centrant la mirada exclusivament en la lliga i posant la lupa en les prestacions de l’equip pel que fa a partits de lliga intersetmanals, queda clar que al Barça de Valverde li costa tirar els duels endavant. Dels vuit partits de lliga jugats entre setmana en les últimes dues temporades i mitja, el Barça només n’ha guanyat quatre. L’equip s’ha deixat 9 punts pel camí de 24 possibles. En la primera temporada de Valverde, el Barça va saldar amb golejada els partits contra l’Eibar (6-1) i el Vila-real (5-1), però no va passar de l’empat en les visites a Las Palmas (1-1), un dijous, i a Vigo (2-2), un dimarts. Més negatiu és el balanç de la temporada passada. Dels tres partits de lliga que l’equip va jugar entre setmana, només va acabar amb triomf el de la visita a Vitòria (0-2 contra l’Alavés). La resta, empat al camp del Vila-real (4-4) i derrota al camp del Leganés (2-1), un dimecres. Especialment dolorosa va ser la desfeta a Butarque, perquè aleshores aquell Leganés era el cuer i el Barça venia ja de cedir dos punts contra el Girona al Camp Nou en la jornada anterior. El curs passat el Barça va cedir 5 punts de 9 possibles en tres jornades intersetmanals.

El Valladolid, des del seu últim retorn a primera, ha jugat quatre partits de lliga entre setmana. L’únic precedent d’aquest curs el va saldar amb un empat contra l’equip revelació de la lliga, el Granada (1-1). Mentre que, dels tres casos de la temporada passada, va aconseguir dues victòries. Premi contra el Girona (1-0) i el Llevant (2-1) i derrota contra el Leganés (1-0).

PRECEDENT RECENT

TEMPORADA 2017/18
8 punts de 12 possibles
2 VICTÒRIES 2 EMPATS 0 DERROTES
Punts perduts: 4
Barça - Eibar 6-1
Las Palmas - Barça 1-1
Celta - Barça 2-2
Barça - Vila-real 5-1
TEMPORADA 2018/19
4 punts de 9 possibles
1 VICTÒRIA 1 EMPAT 1 DERROTA
Punts perduts: 5
Leganés - Barça 2-1
Vila-real - Barça 4-4
Alavés - Barça 0-2

LA XIFRA

TEMPORADA 2019/20
3 punts de 3 possibles
1 VICTÒRIA 0 EMPATS 0 DERROTES
Punts perduts: 0
Barça - Vila-real 2-1
Barça - Valladolid demà 21.15 h
Contra el Vila-real, fa just un mes, l’equip va sumar els tres punts a casa (2-1)
9
punts
de 24 possibles ha deixat escapar el Barça en jornades intersetmanals des del curs 2017/18.

Guardiola, al Camp Nou

“La victòria contra l’Eibar ens dona confiança i ens permetrà anar amb més tranquil·litat al Camp Nou. Sabem la dificultat que comporta jugar contra el Barça al seu estadi, però intentarem mostrar-nos com un bloc, oferir el millor de nosaltres mateixos i intentar sorprendre.” Són paraules de Sergi Guardiola, segurament un dels futbolistes més en forma d’aquest Valladolid. Seu va ser el primer gol de l’equip en la victòria contra el conjunt de Mendilibar. El de demà és un partit especial per a ell després del seu acomiadament del Barça B ara fa unes temporades, arran d’aquells polèmics tuits. Ha signat tres gols.

Sergi Roberto s’incorpora al grup; Umtiti, de nou, al marge

De cara al partit contra el Valladolid, Ernesto Valverde tornarà a tenir la baixa de Samuel Umtiti. El central francès, de nou amb problemes al genoll, ja va caure de la llista per viatjar a Praga la setmana passada després de reaparèixer contra l’Eibar i ahir tampoc es va entrenar amb els companys en el retorn de l’equip a la feina, després d’uns dies de descans concedits pel mateix Valverde. Qui sí que es va entrenar amb el grup és Sergi Roberto. El de Reus es va perdre l’últim partit de Champions per la distensió del lligament del genoll esquerre que es va fer en el partit jugat a Ipurua, però sembla que la seva evolució ha estat positiva.

Carles Pérez i Ansu Fati, com ja és habitual aquesta temporada, també van participar en la sessió d’ahir del primer equip. Avui a la tarda (18 h), la plantilla farà l’últim entrenament abans del partit de demà. Abans, a partir de les cinc de la tarda, Ernesto Valverde compareixerà en roda de premsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)