Barça

Partit al Camp Nou és sinònim de golejada

La lliga. El Barça suma cinc victòries en cinc partits com a local, amb més de quatre gols per partit de mitjana. També va derrotar l’Inter a Europa

El Barça no va començar bé la temporada, però des de la desfeta de Granada acumula set partits consecutius guanyant. Els d’Ernesto Valverde no havien estat capaços de guanyar en els seus tres primers desplaçaments de lliga, en què van cedir dues derrotes a Bilbao i Granada i un empat a Pamplona, un fet que van saber rectificar amb victòries a Getafe i Eibar. Com a locals, però, s’han mostrat inabastables tant en els mals com en els bons moments. Així ho indiquen els números. Els de Valverde han sumat quinze punts en cinc partits de lliga, amb quatre golejades incloses: Betis (5-2), València (5-2), Sevilla (4-0) i Valladolid (5-1). Afegint-hi el triomf contra el Vila-real (2-1), els blaugrana han fet 21 gols en cinc partits, amb una mitjana de més de quatre gols per partit.

Tot i ser impecable, no és aquest encara el millor inici en la lliga com a local del Barça des que Valverde seu a la banqueta. En la primera temporada del tècnic extremeny, els blaugrana van acumular sis victòries en els sis primers partits del campionat al Camp Nou, on van cedir un empat en el setè contra el Celta (2-2). En els primers cinc partits, els registres golejadors van ser una mica inferiors als actuals, amb 18 gols marcats en cinc partits. Aquella temporada, el Barça només va cedir sis punts com a local en la lliga. L’esmentat empat contra el Celta i dos empats més, contra el Getafe (0-0) i contra el Real Madrid (2-2). El clàssic es va jugar amb el Barça ja sent campió.

Pel que fa al curs passat, els blaugrana van perdre quatre punts al Camp Nou en els cinc primers partits de lliga, empatant contra el Girona (2-2) i l’Athletic. Perquè fa als gols marcats, van ser 18 els celebrats en els primers cinc partits de lliga al Camp Nou, vuit contra l’Osca. La temporada passada, el Barça només va perdre un partit de lliga al Camp Nou, contra el Betis (3-4), i als empats esmentats cal sumar-ne un altre contra el València (2-2).

Europa

El bon rendiment del Barça de Valverde com a local en la lliga, té també continuïtat a Europa. Els blaugrana, amb ell a la banqueta, només han cedit un empat en competició europea i va ser en un partit de la fase de grups de la temporada passada, contra el Tottenham, en què no s’hi jugaven res.

De fet, el Barça, després de la victòria contra l’Inter de Milà (2-1) d’aquest curs, suma 33 partits consecutius sense perdre a Europa. No perd al Camp Nou des de les semifinals de la lliga de campions de la temporada 2012/13, contra el Bayern (0-3). La blaugrana és la segona millor ratxa de la història, només superada, precisament, per una del Bayern de 43 partits, entre els anys 1969 i 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)