Barça

El juvenil comença a redreçar el camí

Tres victòries. L’arribada de Franc Artiga, substituint Valdés, ha portat la calma a un equip molt exposat

No hi ha hagut cap juvenil en la història del Barça que hagi aguantat una càrrega mediàtica tan forta com l’actual juvenil A blaugrana. El fitxatge de Víctor Valdés com a tècnic i després el seu comiat, amb diversos episodis pel mig protagonitzats per l’exporter, va suposar un terratrèmol del qual l’equip s’està recuperant. Amb Franc Artiga a la banqueta, l’equip ha sumat tres victòries i un empat, mantenint les opcions plenament obertes a la lliga i sobrevivint a la Youth League després d’un inici nefast.

Amb Artiga, el Barça ha trobat estabilitat sobretot en el seu joc. “Som fidels al joc posicional que és el que dominem”, explicava recentment el tècnic: “Això és el que hem entrenat sempre i el que ens fa forts. No ens convenen tant les transicions”, manifestava l’extècnic del juvenil B. La trajectòria de l’equip a la lliga ha estat prou bona tot i que l’empat a Osca de fa dues setmanes i el fet que el Saragossa no falli deixa els blaugrana a quatre punts de la primera posició, encara amb tres quarts de lliga per jugar-se. “No tenim marge d’error. Estar bé a la lliga ens farà estar bé a Europa”, explicava Artiga que, això sí, ha redreçat el camí dels seus a Europa. El triomf contundent a Praga (0-4) va servir perquè l’equip mantingui obertes les possibilitats de passar de fase en una competició que ha dominat en la seva curta història. Tot plegat, a més, amb un onze titular molt més recognoscible i sobre el qual el club s’identifica. “Mai m’han dit qui ha de jugar. Nosaltres hi som per formar jugadors. Molts són apostes del club de llarg recorregut i el primer ha de ser la formació.”

LES VALORACIONS

Mai m’han dit qui ha de jugar. Hi ha apostes del club de llarg recorregut i hem de formar-los
Franc Artiga
entrenador del juvenil a
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)