Barça

“No em penedeixo d’haver fet pujar Ansu”

Valverde. El tècnic considera que ha estat un encert que jugui amb ells però recorda que acaba de fer 17 anys i que encara ha de seguir creixent

Ansu Fati va reaparèixer, i de titular, contra el Valladolid després de no jugar des del 24 de setembre. Segurament massa dies per a un futbolista jove i que encara està formant-se malgrat la seva gran qualitat. Hi ha debat sobre si ha estat un encert ascendir-lo tan de pressa perquè alguns consideren que podria seguir foguejant-se en el filial. Valverde, però, no té el més mínim dubte sobre la seva decisió. Ara bé, reconeix que Ansu ha de seguir creixent. “No em penedeixo d’haver fet pujar Ansu. És jove, té molt d’espai al davant. Està en dinàmica nostra, pot estar a cavall amb el filial, però és una bona decisió haver-lo fet pujar. Quan surt un jugador nou i de la manera fulgurant com la d’Ansu es genera expectació i expectativa, però ahir va fer 17 anys. Encara no s’ha fet a la categoria, està en procés d’aprenentatge, ha de seguir creixent, fent-se fort i seguir aprenent”, va dir.

El jove del planter li va treure el lloc a Griezmann contra el Valladolid. El francès ja acumula algunes suplències però Valverde té clar que seguirà jugant “si compleix les expectatives”. Va ser una roda de premsa amb força noms propis, perquè també se li va preguntar sobre De Jong, un futbolista que ha enamorat a tothom. Valverde també n’està satisfet i li veu encara marge de millora. “De Jong ens dona molta frescor, tant en tenir la pilota com a la sortida de la pilota, és un jugador difícil de superar, ajuda molt en defensa, té potencial físic... És jove, encara millorarà més en el joc col·lectiu i encara esperem més d’ell.”

El tècnic no es va mostrar preocupat pel fet que Messi torni a anar convocat amb la selecció argentina perquè ja ho tenien “assumit” i es va defensar dels que el critiquen per donar massa dies de festa als seus jugadors. “Et semblen molts 21 dies de descans des de principi de curs? A mi em semblen pocs... Donem un dia o dos a la setmana, algun més quan hi ha aturada, estem seguint una pauta similar... No penso canviar, o fins i tot donar-ne algun més.” Normalitat absoluta i sentit comú a l’hora de gestionar el vestidor i també per no anticipar-se a problemes a dia d’avui inexistents, com si Piqué està massa centrat en la Davis. “No crec que sigui nou per a Piqué el tema de la Davis. No m’he de preocupar abans d’hora, si veig que això el descentra i el seu nivell baixa, ja em preocuparé.” Precisament, el defensa català també va confirmar que alguns jugadors van plantejar a la junta canviar contractes per allargar pagaments i així poder fitxar Neymar. “No sabia això dels contractes, però a mi no m’ho van proposar. Ni quan va marxar ni ara.”

Sobre la situació de l’equip, es va felicitar pel lideratge en la lliga i en el seu grup de la Champions però va recordar que encara queda molt per jugar-se i va advertir dels perills del Llevant, un equip que té un contracop “mortal”.

EL MÉS DESTACAT

Et semblen molts 21 dies de descans des de principi de curs? A mi em semblen pocs. Seguim la pauta i no penso canviar
Quan surt un jugador nou i de la manera fulgurant com la d’Ansu es genera expectació i expectativa, però ahir va fer 17 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)