Barça

La banqueta es mou

La derrota a Jiddah provoca que el tècnic continuï perdent suports al club i ja es dona el seu cicle per acabat. Podria ser a l’estiu, però ja no es descarta que sigui abans d’acabar la temporada

Abidal i Grau es troben amb Xavi a Doha i li plantegen la possibilitat de convertir-se en entrenador culer

Cares llargues en l’expedició del Barça ahir quan sortia de Jiddah cap a Barcelona. La plantilla encara no entenia com s’havia pogut escapar el partit contra l’Atlético després d’haver desplegat un joc brillant durant molts minuts. Per a molts, el millor partit de la temporada. Cap a les onze va sortir el vol cap a Barcelona. Els jugadors tindran festa el cap de setmana. No hi ha partit fins diumenge de la setmana vinent, contra el Granada.

L’expedició, però, no va tornar al complet. El director esportiu, Éric Abidal, i el CEO del club, Òscar Grau, van volar cap a Doha. El viatge a Qatar dels dos executius del Barça ja estava programat des de feia dies i els bitllets, comprats fa setmanes. La idea era, aprofitant l’estada del Barça a l’Aràbia Saudita, anar fins a Qatar per veure Ousmane Dembélé, que s’està recuperant allà de la seva lesió muscular. Després, Abidal i Grau, a qui el club va mostrar amb Dembélé en una foto, havien de tornar a Jiddah per a la final. Amb l’eliminació, tornaran a Barcelona.

La visita a Qatar també preveia una trobada amb Xavi, actual entrenador de l’Al-Sadd. El club blaugrana va explicar que la reunió es feia per la bona relació que existeix entre Xavi i Abidal. Però no va ser només una trobada entre dos amics. Tothom té molt clar al Barça que Ernesto Valverde no continuarà a la banqueta la temporada vinent i han començat a parlar amb entrenadors, amb l’inconvenient que l’any 2021 hi ha eleccions a la presidència. La idea inicial era parlar amb Xavi, com va explicar RAC1, sobre les seves intencions i sobre si estaria disposat a acceptar una oferta l’estiu vinent, però la derrota contra l’Atlético de Madrid va fer que se li plantegés fins i tot la possibilitat de substituir Valverde ja aquesta temporada i signar un contracte per dos anys i mig.

Tot i que no és públic, Xavi té un compromís amb el futur precandidat Víctor Font i semblava difícil que pogués acceptar l’oferta que se li va fer, però al de Terrassa l’han envaït els dubtes i ara mateix no hi ha res descartat. De fet, el seu club, l’Al-Sadd, va fer pública una nota en el seu web en què deia que comprenia que Xavi pogués tornar algun dia al Barça perquè és casa seva, però instava el club català a negociar de manera oficial amb ells si volia contractar el seu entrenador.

Menys suport

Els moviments arriben després de la pèrdua del primer títol de la temporada, que ha provocat que Valverde continuï perdent suports. Hi ha un sector de la junta directiva que no creu en el tècnic i ja optava perquè no seguís l’estiu passat després de caure en les semifinals de la Champions i perdre la final de copa. En aquell moment, el president, Josep Maria Bartomeu, va ser un dels seus principals valedors. La plantilla també va preferir la seva continuïtat, però els resultats i el joc de l’equip no només no han millorat, sinó que han empitjorat, i això ha provocat que tant la plantilla com el president hagin perdut també part de la seva confiança en el tècnic.

Bartomeu fa temps que està emprenyat. Considera que el Barça té plantilla per aspirar a guanyar-ho tot i no entén ni els resultats ni el joc en molts partits. Ja no li va agradar el desenllaç del derbi contra l’Espanyol i creia que a Jiddah el Barça no s’havia de permetre una nova badada. No creu que la culpa sigui exclusiva de Valverde. També pensa en els jugadors. Per això, no era partidari de fer fora l’entrenador a mitja temporada, fet que no passa al Barça des que Joan Gaspart va destituir Louis van Gaal i va fitxar Radomir Antic, però ara tot són dubtes després de veure que la plantilla també en té. I pensa que potser és la solució per guanyar títols aquesta temporada, a un any i mig que acabi el seu mandat.

Caldrà esperar uns dies per saber què passa amb Xavi i si Valverde acaba el curs. De cara al següent, a banda del de Terrassa, hi ha l’opció de Ronald Koeman, ara seleccionador holandès.

BARTOMEU

Està emprenyat amb el rendiment d’un grup que creu que podria guanyar-ho tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)