Barça

“Tothom sap que entrenar el Barça és el meu somni”

La banqueta. Xavi no reconeix res, però continuen les negociacions entre ell, Abidal i Grau a Doha. El de Terrassa ha de donar avui una resposta

Xavi Hernández va dirigir ahir al seu equip, l’Al-Sadd, en la semifinal de la Crown Prince Cup, competició que disputen els quatre primers classificats de la lliga de Qatar. El de Terrassa va obtenir la victòria (4-1) contra el Al-Rayyan i els seus es van classificar per a la disputa de la final contra el Al Duhail divendres vinent.

Caldrà veure si en aquesta final, en la qual Xavi podria aconseguir el seu segon títol com a entrenador, el català se seu en la banqueta de l’Al-Sadd. Perquè el Barça continuarà negociant la seva incorporació com a entrenador a l’equip de la seva vida. De fet, Éric Abidal, directiu esportiu del club blaugrana i Òscar Grau, CEO del Barça, van veure en directe el partit des de la llotja. Els dos executius blaugrana, que divendres van viatjar a Doha per visitar Dembélé i també per presentar una proposta al de Terrassa, continuen a Qatar esperant una resposta de l’excapità blaugrana, que ahir, després del partit no va desvetllar res, però sí va deixar clar quin és el seu desig. “Tot el món sap que entrenar al Barça és el meu somni, però ara sóc entrenador de l’Al-Sadd i estic centrat en això. Em vaig reunir amb Abidal perquè és amic meu, però no puc parlar del que passa en el Barça per respecte al club i a Valverde”, deia Xavi a la finalització del partit, sabent que després havia de continuar parlant amb Grau i Abidal i donar demà una resposta definitiva. De fet, el director esportiu de l’equip de Doha, Muhammad Ghulam Al Balushi, va reconèixer ahir mateix les negociacions. “Hi ha negociacions entre Xavi i el Barça ara i li desitgem èxit allà on vagi”, explicava abans del partit, consolidant el comunicat que va fer l’Al-Sadd divendres, quan va convidar al Barça a negociar amb ells la sortida de Xavi, amb contracte amb el club de Doha fins el 2021.

Com explicàvem ahir, la primera intenció del Barça, en el seu viatge a Doha, era temptejar a Xavi per a la temporada vinent donant per acabat el cicle de Valverde a la banqueta del Camp Nou, però la derrota en la semifinal de la Supercopa contra l’Atlético de Madrid, tot i el bon partit fet pels blaugrana, va provocar que la falta de confiança en el tècnic extremeny es fes més gran i que se li oferís a Xavi dos anys i mig de contracte i la incorporació immediata al club del que és un símbol i el jugador que més vegades ha vestit la seva samarreta (767). Aquesta proposta va fer dubtar a Xavi, vinculat a qui serà candidat en les properes eleccions a la presidència del Barça, Víctor Font.

Valverde

Amb dos alts executius del club negociant a Qatar la incorporació de Xavi abans de la reunió de la junta directiva de dilluns, la posició de Valverde queda més que debilitada. Si Xavi accepta incorporar-se de manera immediata, Valverde serà destituït, però caldrà veure que passa si dona el sí condicionat a agafar l’equip l’estiu vinent. L’entrenador extremeny està molest amb el club perquè s’ha assabentat de les negociacions amb Xavi pels mitjans de comunicació i perquè ningú del club li ha dit res. Se sent amb ànims de continuar i consolidar el lideratge a la lliga i guanyar el tercer títol consecutiu, però té difícil seguir.

Contacte amb els excompanys

Xavi Hernández és el gran protagonista de l’actualitat blaugrana des de divendres. Són uns quants els jugadors de la primera plantilla que són amics seus després d’haver compartit vestidor durant molts anys i han volgut interessar-se per tot el que està passant en les últimes hores. Uns quants han intercanviat missatges amb el de Terrassa i inclús li han fet alguna trucada. Hi ha una part important del vestidor que creu que cal un canvi ara per poder optar a guanyar els tres títols en disputa i veurien amb molts bons ulls l’arribada de Xavi a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)