Barça

El protagonista

Antoine Griezmann

El 9 ja hi és i el seu nom és Griezmann

Fins ahir al matí, el FC Barcelona va estar treballant en la possibilitat d’incorporar un 9 en aquest mercat d’hivern per cobrir el forat deixat per Luis Suárez, lesionat de llarga durada. Després de fer una anàlisi de la plantilla, Quique Setién i la secretaria tècnica del Barça van creure convenient l’arribada d’un davanter centre de referència. Ara bé, des del primer moment s’havien de complir dos condicionants. El primer, que fos un futbolista de qualitat i contrastat, no una mitjania, i el segon, que el seu preu no fos exorbitant. Després de molts dies de negociacions, el club no ha trobat aquest perfil.

Però des del primer moment, tant al cos tècnic com a la direcció esportiva, es confiava en el que ja hi ha a la plantilla i si no en el planter. Perquè tot i quedar-se sense Luis Suárez, Dembélé està a punt de tornar i perquè Griezmann, Messi o fins i tot Ansu Fati també poden ocupar la plaça de 9 en aquest equip. I ahir va ser el torn del francès, el protagonista absolut del Barça en aquestes dues primeres eliminatòries de la copa del Rei. Si ja va salvar l’equip amb els seus dos gols contra l’Eivissa, contra el Leganés va ser qui va obrir la llauna, un fet molt important contra equips que acostumen a tancar-se al darrere com són els de Javier Aguirre. I va marcar ben aviat, en el minut 4, després d’una bona centrada de Semedo, que havia rebut una molt bona passada en profunditat de Leo Messi.

Griezmann es va trobar còmode actuant de referència en atac en el 4-3-3 que ahir va recuperar Quique Setién, amb Messi a la dreta i Ansu Fati a l’esquerra. No va parar de moure’s, oferir-se i desmarcar-se intentant generar espais per als seus companys. L’àrbitre va anul·lar-li un gol a instàncies del VAR després d’un fora de joc molt just de Jordi Alba, que és qui li havia fet la passada després d’una bona jugada col·lectiva. En va tenir una altra caient des de l’esquerra però el seu xut creuat va acabar en córner, precisament el que acabaria amb el gol de Lenglet, el segon. Sense Luis Suárez i actuant de 9, Griezmann és plenament conscient que se li exigiran més gols, però té qualitat i actitud de sobres per fer un pas endavant en aquest tram decisiu de la temporada. Se’l va fitxar per aquest motiu. De fet, sense que es noti, s’està acostant a les xifres dels dos principals golejadors de l’equip. Ja ha fet 12 gols aquesta temporada, dos menys que Luis Suárez, que n’ha fet 14, i sis menys que Messi, que amb els dos gols d’ahir ja n’ha fet 18. Setién el va substituir en el minut 72 per Arthur i es va emportar una ovació de la poca gent que ahir va anar al Camp Nou.

Homenatge a Kobe Bryant i cap al Palau

Griezmann és un gran aficionat al bàsquet i sempre que pot es deixa caure al Palau Blaugrana. I ahir no va ser cap excepció i just després d’acabar el partit contra el Leganés va anar a veure el partit d’Eurolliga entre el Barça i el Zenit. I, naturalment, es va sumar a l’homenatge que molts esportistes han dedicat els últims dies a Kobe Bryant després de la seva tràgica mort en accident d’helicòpter. En el seu cas, el davanter francès del Barça va arribar a l’estadi abans del partit contra el Leganés lluint la samarreta de Los Angeles Lakers amb el número 8 a l’esquena.

40
intervencions
1
passada de mèrit bona
2
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)