Barça

Proves d’estrès

El Barça es juga el seu futur en la copa del Rei dijous contra l’Athletic a San Mamés i diumenge visita el camp del Betis per continuar perseguint el Madrid en la lliga

Els dos enfrontaments són lluny del Camp Nou i són l’ocasió perfecta per capgirar la dinàmica negativa que l’equip blaugrana arrossega fora de casa aquest exercici

4

derrotes

fora de casa en la lliga

Després de la victòria contra el Llevant al Camp Nou, ahir el Barça va començar a preparar una setmana molt important per a la seva trajectòria aquesta temporada. Tant pot significar un punt d’inflexió per continuar anant cap amunt i continuar la progressió de l’equip com un sotrac terrible i una ferida profunda en la línia de flotació de l’equip que entrena Quique Setién. Farà bé el tècnic barcelonista de conscienciar els seus futbolistes de la rellevància dels dos partits vinents per tot el que signifiquen. El primer, no cal dir-ho, serveix per continuar viu en una competició, la copa del Rei, en què el FC Barcelona és el gran dominador en els últims anys, i el segon, el duel contra el Betis al Benito Villamarín, un camp difícil i que el tècnic blaugrana coneix a la perfecció perquè no fa pas tant que hi va entrenar.

Són dos reptes d’altura, una autèntica prova d’estrès per a l’equip per veure fins a quin cert punt l’equip està millorant i per conèixer la seva capacitat real per afrontar el tram decisiu de la temporada amb èxit. La magnitud del repte s’amplifica, bàsicament, perquè els dos partits es jugaran lluny del Camp Nou, on els blaugrana han ofert la pitjor cara durant aquest exercici. Quan l’equip l’entrenava Valverde i quan ara ha agafat el relleu Quique Setién, perquè l’equip no va estar a l’altura ni a Eivissa ni tampoc a València. De fet, les xifres fora de casa són preocupants. Dels onze partits disputats només n’ha pogut guanyar quatre lluny del Camp Nou, sumant les mateixes derrotes i tres empats. El Barça fa tres partits que no guanya fora de casa perquè va perdre contra el València a Mestalla i va empatar en el derbi contra l’Espanyol a Cornellà-el Prat i contra la Real Sociedad a Anoeta. Una dinàmica que Setién reconeixia que s’ha de canviar. “Són una assignatura pendent els partits a fora. Hem de canviar aquesta dinàmica, hem d’intentar que no es noti quan juguem a casa o a fora. Els que venen seran intensos.”

Dijous el partit a San Mamés és una final. No hi ha marge d’error. El que perdi dirà adeu a la competició. El Barça ja sap què és perdre a Bilbao aquesta temporada. Ho va fer en la primera jornada en l’últim minut per culpa d’un golàs d’Aduriz. El camp estarà ple de gom a gom i l’ambient serà eixordador. “És gairebé una final anticipada”, va afirmar Setién quan va saber quin seria el rival. I ja se sap que les finals no es juguen, es guanyen. A San Mamés li tenen mania al Barça, el seu botxí en la copa en els últims anys en eliminatòries i finals.

Classificar-se per a les semifinals de la copa seria una injecció de confiança de cara al partit de diumenge contra el Betis. Els blaugrana tancaran la jornada i ja sabran què ha fet el Real Madrid en la visita a Pamplona per enfrontar-se a l’Osasuna. El Betis, com el Barça, té problemes lluny del Benito Villamarín i també està mancat de gol fora de casa. Però a Sevilla s’han fet forts. És, per tant, un altre partit d’una exigència important. Els verd-i-blancs tenen molt bons futbolistes, entre els quals hi ha els exblaugrana Marc Bartra i Carles Aleñá, cedit pel Barça en aquest mercat d’hivern.

Donar continuïtat al joc

Quique Setién va acabar satisfet amb el primer temps que l’equip va fer contra el Llevant al Camp Nou. Realment sí que es va veure una progressió respecte als últims partits. El Barça va ser efectiu en la sortida de pilota des del darrere i també va aconseguir tenir el control del partit però sent profund a la vegada. El que els reclamava l’entrenador. Tenir la possessió però per fer mal al rival, amb passades amb criteri, i no dedicar-se a tenir possessions estèrils. Però l’equip va ser incapaç de donar-hi continuïtat en el segon temps, va perdre el control i va permetre al Llevant acostar-se amb perill a l’àrea de Ter Stegen, que va tornar a ser salvador de l’equip. De cara a aquests dos partits que venen, el Barça està obligat a no trencar-se per la meitat i a fer durar el domini els 90 minuts.

CLAU

Si el Barça és capaç de vèncer a Bilbao i Sevilla, li pot servir com un punt d’inflexió

UN TÍTOL EN JOC

Es juguen ser a les semifinals de la copa, on ja van perdre en la primera jornada

FORA DE CASA

D’onze duels en la lliga són quatre victòries, les mateixes derrotes i tres empats

BETIS

És un equip que Setién coneix bé i que al Villamarín està aconseguint bons resultats

REFERÈNCIA

És el primer temps contra el Llevant però durant molts més minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)