Barça

Ensurt amb Dembélé

Lesió. El francès, que havia de rebre l’alta mèdica demà, va deixar ahir l’entrenament. Només es tracta d’una fatiga muscular, però haurà d’esperar unes dues setmanes per reaparèixer

Es van encendre ahir les alarmes a la ciutat esportiva Joan Gamper quan Ousmane Dembélé va haver de deixar l’entrenament. Cares llargues del mateix jugador, dels seus companys i també de Quique Setién, que ha declarat els últims dies que espera amb moltes ganes el retorn del francès a la competició. “Estic segur que ens donarà molt”, ha dit l’entrenador blaugrana.

Dembélé és a la recta final de la recuperació de la lesió que es va fer el 28 de novembre de l’any passat contra el Borussia de Dortmund, un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. El temps de baixa havia de ser de dos mesos i mig i ara estava a punt de fer-los. De fet, estava previst que el francès, que ja feia uns dies que s’entrenava amb el grup, rebés l’alta mèdica dimecres i que dijous pogués formar part de la llista de convocats per al partit de copa a San Mamés. Dembélé, però, va notar ahir una punxada a la mateixa zona de la lesió i va deixar la sessió preparatòria. Tot, però, va quedar en un ensurt. Se li van fer proves i els serveis mèdics del club van poder comprovar que no hi havia una nova lesió. El comunicat mèdic només parla de fatiga muscular.

No hi ha lesió, però la punxada provocarà que la reaparició de Dembélé es retardi. No serà dijous en els quarts de final de la copa i s’espera que el francès allargui el temps de baixa dues setmanes. Els serveis mèdics del club i el cos tècnic no volen ni pensar en un risc tenint en compte l’historial de lesions de Dembélé. De fet, el trencament al bíceps femoral de la cama dreta del 28 de novembre va ser la vuitena lesió del francès des que es va convertir en blaugrana l’agost del 2017, quan el Barça va pagar per ell al Borussia de Dortmund 105 milions d’euros més 40 en variables.

Dembélé només ha pogut disputar aquesta temporada onze partits. Es va fer la primera lesió en el primer partit de lliga que el Barça va jugar a Bilbao, una lesió que no va comunicar al club fins a uns dies després i per la qual va estar un mes i mig de baixa. Unes molèsties musculars no el van deixar jugar contra el Getafe a finals del mes de setembre, i als dos últims dos mesos i mig de baixa, cal afegir-hi els dos partits que es va perdre per sanció després de ser expulsat contra el Sevilla per haver dit a l’àrbitre: “Dolent, ets molt dolent.”

Arturo Vidal

No podrà comptar encara Quique Setién amb Dembélé dijous contra l’Athletic, però el tècnic càntabre sí que espera recuperar Arturo Vidal. El xilè va ser baixa contra el Llevant després d’haver rebut un fort cop a la cuixa esquerra contra el Leganés. Arturo Vidal tampoc es va entrenar ahir amb els seus companys, però s’espera que ho pugui fer demà, quan el primer equip torni als entrenaments després de gaudir avui de dia de festa. Si no hi ha cap problema, Arturo Vidal formarà part de la llista de convocats. La seva alta serà important per a Setién, que només va poder disposar de catorze jugadors del primer equip diumenge passat, després de les baixes que ha deixat el mercat d’hivern i amb Neto, Luis Suárez, Dembélé i el mateix Arturo Vidal lesionats. Als catorze disponibles cal afegir-hi Ansu Fati, que encara que tingui fitxa del filial ha estat tota la temporada en dinàmica del primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)