Barça

Apagar un incendi

El Barça no es pot permetre fallar contra l’Athletic i quedar fora de la copa del Rei per no fer més gran la ferida entra l’equip i els màxims responsables esportius

Piqué, que ahir no es va entrenar amb el grup, ha entrat en la convocatòria i també Arturo Vidal, recuperat

L’eliminatòria és un duel entre els reis de la competició

El FC Barcelona es juga avui a San Mamés contra l’Athletic (21.00 h, Cuatro) la classificació per a les semifinals de la copa del Rei en un ambient molt enrarit dins el club i que ha tornat a fer més evident que mai el caràcter autodestructiu present a l’entitat blaugrana. Només el Barça és capaç d’obrir un cisma entre la plantilla i els màxims responsables esportius de l’entitat poc abans de jugar-se la continuïtat en una competició en què és el gran dominador històric i també en els últims anys. I fer-ho, a més a més, a plena llum pública, sense subterfugis ni dissimular gens ni mica que la distància entre els despatxos i el vestidor ara mateix és abismal i que només una crida al sentit comú per intentar reconduir aquesta situació pot salvar una temporada en la qual s’havien posat grans esperances.

El grup ja no va veure amb bons ulls la gestió feta durant aquest mercat d’hivern, en què després de tots els moviments l’equip s’ha quedat amb només divuit jugadors, dos dels quals amb lesions de llarga durada. La decisió de no incorporar un davanter per reemplaçar Luis Suárez confiant en el retorn pròxim de Dembélé podia tenir alguna justificació, però tenint en compte la fragilitat del francès i els pocs efectius a dalt, sí que va ser massa arriscat desprendre’s de Carles Pérez i el davanter centre del filial Abel Ruiz en la mateixa finestra. Perquè al final el francès s’ha tornat a lesionar i el Barça ara sí que es veurà obligat a recórrer al mercat a la recerca d’un altre atacant. Però la gota que ha fet vessar el got i que ha acabat la paciència de Leo Messi, el capità i líder absolut de l’equip, és que Abidal digués en una entrevista promoguda pel club per justificar tots aquests moviments que també els jugadors van promoure la destitució de Valverde i que alguns d’ells no treballaven prou. Messi, fart, li va contestar a través de les xarxes que cadascú –jugadors i directiva– ha d’assumir les seves responsabilitats i que s’han de dir noms i cognoms davant una acusació tan greu.

I com que cadascú ha d’assumir les seves responsabilitats, la de l’equip avui és aïllar-se de les polèmiques i fer un gran partit per seguir endavant en la copa del Rei. Una victòria convincent seria la millor manera d’asserenar els ànims de tots plegats. A més a més, no es pot oblidar que el repte no és gens fàcil. L’Athletic és un bon equip i tindrà el factor camp a favor. Des que es va saber que el Barça seria el rival en els quarts de final, a Bilbao ja només pensen en aquest duel. San Mamés presentarà un ple absolut i l’ambient serà eixordador. No passa el conjunt de Garitano el seu millor moment, però tot això quedarà oblidat per rebre el Barça. Estan convençuts al conjunt basc que tenen possibilitats de passar i aprofitar-se de l’ambient enrarit que es viu en el Barça. El seu joc no enganya. Intentaran imprimir un ritme alt de partit i no deixar que el conjunt blaugrana jugui amb facilitat. Al davant intentaran aprofitar la velocitat de Williams.

Setién no té gaires alternatives a l’hora de fer l’onze, tenint en compte els efectius de la plantilla. A la porteria es mantindrà Ter Stegen, tenint en compte que Neto continua lesionat, mentre que a la defensa les bandes es mantindrien per a Semedo i Alba, i al centre Piqué, que tot i que ahir no es va entrenar perquè tenia febre ha entrat en la llista i acompanyaria Lenglet. Umtiti arribarà més tard perquè ha d’anar a declarar en un judici després de ser acusat d’haver destrossat presumptament una casa que va llogar a Esplugues de Llobregat. Tenint en compte això, Setién ha decidit convocar el central del B, Araujo. Al mig del camp, en principi, es mantindran Sergio Busquets i De Jong, que són dos futbolistes fixos per al tècnic, mentre que l’altra plaça podria ser per a Arthur, tenint en compte que en els últims dies Arturo Vidal ha estat baixa i que Rakitic ja va ser titular en el passat partit de lliga. Riqui Puig esperaria la seva oportunitat a la banqueta. I al davant, són faves comptades després de la lesió de Dembélé, que, en teoria, havia de tornar a la llista en aquest partit. Repetiran Messi, Ansu Fati i Griezmann, amb el jove Collado a la recambra.

Un clàssic de la copa

Aquest emparellament és un clàssic de la copa del Rei. El Barça i l’Athletic són els grans dominadors de la competició i la casualitat ha fet que en les últimes temporades s’hagin vist les cares tant en eliminatòries com en finals. Al llarg de la història, ambdós conjunts s’han trobat 24 vegades, vuit de les quals en una final. A doble partit, els blaugrana han superat eliminatòria en onze ocasions i l’Athletic en cinc, mentre que, si mirem únicament les finals, el Barça s’ha coronat campió sis vegades i l’Athletic dues. L’última final va ser el 2015, al Camp Nou, en un partit que va acabar 3-1. En els últims deu anys, hi ha cinc precedents entre tots dos equips i el Barça ha sortit victoriós en tots.

COMPLICAT

El Barça no està fi fora de casa i ha d’afrontar el duel en plena polèmica amb l’entitat

L’EQUIP

Piqué finalment ha entrat en la llista i s’espera un Messi molt motivat

EL RIVAL

L’Athletic està desgastat però ho fia tot a l’ambient de San Mamés i al desgast del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)