Barça

L’embranzida, el primer motiu per creure-hi

Supercopa. La final de la supercopa contra la Real Sociedad (12 h, TV3) posa a prova la maduresa de l’equip blaugrana, que no ha perdut ni un partit des de la final de la Champions

Les finals i els partits a cara o creu no han estat l’especialitat del Barça des que la directiva de Josep Maria Bartomeu va decidir professionalitzar el futbol femení. En els darrers quatre anys, les blaugrana només han aconseguit aixecar dos títols estatals, mentre que a Europa, arribant-hi com a equip tapat, l’equip ha superat expectatives cada any, sense aconseguir, d’altra banda, cap títol. Avui, doncs, el conjunt de Lluís Cortés té a les seves mans trencar una tendència recurrent en el passat amb la disputa de la final de la supercopa, un títol creat aquesta temporada, contra la Real Sociedad (12 h, TV3). La victòria ha de servir a l’equip per agafar embranzida amb vista a complir els objectius que es va marcar i, així, guanyar la lliga i la copa.

La dinàmica en què està immers el Barça és espectacular, ja que l’equip no ha encaixat ni una derrota des dels dos últims partits de la temporada, en què en va encadenar dues: contra el Granadilla i contra l’Olympique en la final de la Champions. El bagatge, des d’aleshores, és de 84 gols a favor i deu en contra, amb 23 victòries, dos empats i cap derrota. “L’equip arriba en un grandíssim moment; estem en una bona dinàmica i s’ha d’aprofitar al màxim aquesta ratxa. El secret és treballar i la constància. També, per sort, recuperem baixes, així que anem al 100% i amb plenes garanties a guanyar la final”, afirmava una de les capitanes, Marta Torrejón: “Internament, de pressió, no en tenim gens. Ben al contrari: tenim moltes ganes de disputar la final; és el primer títol i ens fa molta il·lusió”, hi afegia la jugadora. “Hem arribat bé a aquest tram de la temporada. Les sensacions són bones i l’equip està molt preparat per competir no només aquest partit, sinó els que venen després. El missatge a l’equip és que són 90 minuts per un títol i hem d’anar-hi amb ambició des del minut 1”, remarcava, també, l’entrenador del Barça, Lluís Cortés, que ha estabilitzat el rumb de l’equip des que va arribar a la banqueta, tot i que no ha aconseguit cap títol estatal ni continental.

Recuperant jugadores

El fet d’haver superat dues proves de foc contra l’Atlético recentment, el primer en la lliga (amb un 0-0, però mantenint les distàncies en el lideratge) i el segon en les semifinals, ha estat una injecció de confiança per a un equip que arribava a la cita afectat per les baixes. Abans de la supercopa, el Barça tenia set jugadores lesionades, quatre de les quals han arribat a temps (Hermoso, Caldentey, Graham i Van der Gragt). Melanie, Hamraoui i Falcón no estaran amb les seves companyes.

LES REACCIONS

Hem arribat bé a aquest tram de la temporada. Les sensacions són bones i l’equip està molt preparat per competir
El missatge a l’equip és que són 90 minuts per un títol i hem d’anar-hi amb ambició
Lluís Cortés
entrenador del barça
Internament, de pressió, no en tenim gens. Ben al contrari: tenim moltes ganes de disputar la final
Marta Torrejón
DEFENSA DEL BARÇA

La Real, duel inèdit aquesta temporada

El Barça no té cap precedent recent al qual agafar-se de cara al duel contra la Real Sociedad. Aquesta temporada, les blaugrana no han disputat cap partit contra el conjunt basc, perquè la jornada de lliga que els havia emparellat en la primera volta no es va disputar per la vaga de futbolistes. “La il·lusió mou muntanyes i la Real Sociedad apel·larà a això”, va explicar l’entrenador del Barça, Lluís Cortés: “I també apel·larà al precedent en la final de la copa del curs passat.” L’equip txuri-urdin va guanyar la competició del KO contra tot pronòstic contra l’Atlético de Madrid en la final. “És el primer argument que tindran per afrontar aquesta final amb il·lusió, però a nosaltres tampoc ens en faltarà.” El rival del Barcelona és a anys llum en la lliga, ja que els dos equips estan separats per 21 punts, tot i que la Real Sociedad té un partit menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)