Barça

No és visita de cortesia

Setién torna al Villamarín per primer cop des que va marxar del Betis, amb l’obligació d’aparcar els sentimentalismes i guiar el Barça cap a una victòria que li permeti llepar-se les ferides generades pel KO en la copa

Més enllà del retorn del càntabre, Junior, Aleñá, Bartra i Tello també viuran un duel especial

Quique Setién torna avui a Heliópolis. Retorn especial a l’estadi que va ser casa seva quan encara no fa ni un mes que va arribar a Barcelona. Serà el seu setè partit com a entrenador del Barça. Pel camí, un ple de victòries al Camp Nou, però també la pèrdua del primer lloc en la lliga i una eliminació dolorosa en la copa. Amb Setién, el Barça ha perdut dos dels sis partits que ha jugat. Dues desfetes transcendents. La de Mestalla va comportar cedir el lideratge en benefici d’un Real Madrid que no perd en aquesta competició des del 19 d’octubre, i la de dijous a San Mamés va significar perdre el segon títol de la temporada. Va fer mal sobretot el resultat de Bilbao. Pel què i pel com. El Barça va merèixer més sort contra l’Athletic. Curiosament, dos dels partits en què l’equip ha deixat una millor imatge aquest 2020 han acabat amb bufetada. Amb Valverde, l’equip va jugar 80 minuts vistosos contra l’Atlético de Madrid a l’estadi Rei Abdul·là de Jiddah en la supercopa i no va tenir premi, i l’altre dia, amb Setién, va jugar uns grans 90 minuts a San Mamés i va tornar a sortir creu. A l’Aràbia Saudita van sobrar deu minuts de partit i en la visita a Bilbao va sobrar el temps afegit.

El Barça arriba ferit al Benito Villamarín. Necessita una victòria a Sevilla que li permeti llepar-se les ferides després del KO en la copa. L’equip sortirà a la gespa sabent ja el resultat del Real Madrid, que visita Pamplona (16 h). Necessita la victòria el Barça i la necessita Setién. Avui torna a un estadi on va deixar fidels i detractors. A Setién, o se l’idolatra o se’l critica. El càntabre va dirigir durant dues temporades el conjunt andalús. O el que és el mateix: 94 partits oficials. Va deixar empremta futbolística a Sevilla i va portar el Betis a Europa cinc anys després. Era un Betis vistós, sobretot el del primer any. Però també hi va haver espai per a la crítica i el final del conte no va ser segurament el desitjat. Avui, en la rebuda, s’esperen més aplaudiments que xiulets.

Torna Setién al Villamarín i torna també Leo Messi a l’estadi on la temporada passada va marcar el seu millor gol dels 36 que va marcar en la lliga. Allà encara recorden aquella dolça paràbola. La recorda el públic i la recorda l’aleshores porter del Betis, Pau López, ara al Roma.

La tornada de Quique Setién centrarà tots els focus en els instants previs al partit, però el seu no serà l’únic retrobament. També torna Junior Firpo a l’estadi on va fer el salt a primera divisió. Junior s’enfronta al seu Betis i Carles Aleñá s’enfronta al seu Barça. El maresmenc, cedit fins a final de temporada, ja ha jugat quatre partits amb el club verd-i-blanc, dos com a titular. Avui s’espera que repeteixi en l’onze. La baixa per lesió del mexicà Guardado el beneficia.

Bartra i Tello també s’enfronten al seu passat. El central de Sant Jaume dels Domenys serà titular al costat de Mandi a l’eix de la defensa. Feddal compleix el seu segon partit de sanció i el gran dubte és si Rubi apostarà per Loren com a punta o per Borja Iglesias.

El Barça té la baixa per sanció de Gerard Piqué. El central, que va acabar amb molèsties a l’abductor en el partit de San Mamés, va veure la desena targeta groga en la lliga contra el Llevant –quinze en el global de totes les competicions– i complirà cicle per segona vegada. L’eix de la defensa serà propietat del tàndem Lenglet-Umtiti. Societat francesa. La resta, faves comptades. Griezmann tornarà a l’onze després de la suplència a Bilbao i potser hi podria haver alguna modificació al mig del camp amb l’entrada d’Arturo Vidal o Arthur per Rakitic.

El Betis fa tres partits que no guanya. Tres desplaçaments seguits lluny del Villamarín i tres ensopegades. Eliminació en la copa contra un equip de segona divisió com el Rayo Vallecano, derrota en la sortida al camp del Getafe i empat en la visita a Ipurua. L’última victòria va ser a casa per 3-0 contra la Real Sociedad. Aquell dia va marcar Joaquín. El capità viu una segona joventut. L’etern somriure del futbol espanyol. Als seus 38 anys, el capità del Betis és el segon màxim golejador del seu equip, amb set gols, un menys que Loren Morón. Joaquín ha marcat sis gols al Barça en la seva carrera. Curiosament, però, mai cap a casa.

Tot el que no sigui sumar els tres punts no faria més que agreujar la mala maror a can Barça. La tensió dialèctica Messi-Abidal ha generat moltíssim soroll en els últims dies i l’eliminació en la copa va burxar més la ferida. L’equip necessita guanyar per calmar les aigües. El Barça no perd al Villamarín des del 2008. Des de llavors, cinc victòries i tres empats. Setién ha convocat els catorze futbolistes disponibles del primer equip i en la llista han entrat Riqui Puig i Ronald Araújo. Cap sorpresa tampoc en la llista de Rubi, que ha confirmat que se saludarà amb un Setién que havia sonat com a substitut seu. Cap rancor.

BONA REBUDA

S’esperen aplaudiments per a Setién, tot i que també hi va deixar detractors

ALEÑÁ I EMERSON

Tots dos estaran sota la lupa, conscients que el seu futur està lligat al Barça

LA RATXA

El Barça no perd al Villamarín des del 2008: hi encadena cinc triomfs i tres empats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)