Barça

Dotze ‘finals’ i tot obert

Després de la patacada en el clàssic, el Barça no pot cometre més errors i l’equip confia plenament que el punt de desavantatge respecte al Madrid es pot eixugar

La fragilitat extrema lluny del Camp Nou és un dels aspectes a corregir

El Barça ja ha cedit 21 punts a fora. Si aspira a guanyar algun títol, ha de posar-hi remei

El clàssic ha ferit el Barça i ha reactivat el Real Madrid. És així. Ja ho diuen, que la felicitat va per barris. Una única jornada li ha durat el lideratge, al conjunt de Quique Setién, que després de la visita a Madrid assumeix ara de nou el rol d’equip perseguidor. El Barça va tenir durant 45 minuts l’etern rival estès a la lona, però el seu gran pecat va ser no donar-li el cop de gràcia definitiu. Els blaugrana havien guanyat de manera consecutiva en les quatre últimes visites de lliga al Santiago Bernabéu, i repetir implicava deixar el Real Madrid a cinc punts. Els blancs venien de perdre contra el City de Guardiola i de cedir cinc punts en la lliga en les dues jornades anteriors, que haurien pogut ser vuit, però aquest Madrid té set vides. La victòria en el clàssic li permet sortir de la crisi i passar de nou a dependre de si mateix.

En els últims tres mesos i mig, el Barça ha perdut únicament dos partits de lliga, i curiosament tots dos li han costat perdre el primer lloc en la classificació. Li va passar a Mestalla i li va passar al Bernabéu. Mateix resultat en els dos partits (2-0) i mateixa conseqüència directa. Després de la desfeta en el clàssic, ara l’equip blaugrana té dotze partits per intentar eixugar el punt de desavantatge respecte a un conjunt blanc que, a més, té a favor seu el goal average. El Barça tanca la carpeta dels clàssics sense haver pogut fer cap gol al Real Madrid. 0-0 al Camp Nou en el famós clàssic de Tsunami Democràtic i 2-0 diumenge a Chamartín.

Dotze jornades i 36 punts en joc. Això és el que queda de lliga. O el que és el mateix: un esprint final de tres mesos. Últim capítol: el 24 de maig. Només un quedarà dempeus. Setién aspira al seu primer títol com a professional; Zidane, a guanyar la seva segona lliga.

Als dos aspirants al títol de lliga els queden sis partits a casa i sis a fora. En el cas del Barça, ha de rebre la Real, el Leganés, l’Athletic, l’Atlético, l’Espanyol i l’Osasuna al Camp Nou. I les sis sortides són: Mallorca, Sevilla, Vigo, Vila-real, Valladolid i Vitòria. El Real Madrid, per la seva banda, ha de visitar el Villamarín, el Reale Arena de Sant Sebastià, Cornellà-el Prat, San Mamés, Los Cármenes i Butarque. Aquest mes de març tindrà dos partits seguits al Bernabéu, contra l’Eibar i el València, i després encara ha de rebre el Mallorca, el Getafe de Bordalás, l’Alavés i el Vila-real.

Dissabte la Real visita el Camp Nou (18.30 h). Ho farà amb menys temps de preparació que el Barça per a aquest partit, perquè els bascos es juguen demà contra el Mirandés la seva classificació per a la final de la copa. Això podria suposar una distracció que els blaugrana haurien d’aprofitar. A més, el Madrid té una sortida difícil al camp del Betis, on el Barça ja va patir recentment per sumar els tres punts (2-3). Un factor determinant podria ser també la tornada dels vuitens de final de la Champions. El Madrid ha d’anar a Manchester obligat a capgirar l’1-2 de l’anada. El partit contra el City, amb el desgast físic que comportarà, i qui sap si també anímic en cas d’eliminació, cau quatre dies abans de la visita del València al Bernabéu. El partit contra el Nàpols, en el cas del Barça, cau entre la visita a Palma i el partit del Leganés a casa.

El Barça necessita que el Madrid falli, però necessita també no caure en els mateixos pecats comesos fins ara. I és que la seva fragilitat lluny del Camp Nou pesa, i molt: ja ha perdut 21 punts com a visitant. La dada contrasta amb les seves prestacions quan juga a casa, on només ha cedit dos punts, precisament contra el Madrid. Els blaugrana han sumat 37 punts al Camp Nou i 18 a fora, menys de la meitat. El Madrid ha sumat 31 punts al Bernabéu i 25 fora de casa.

La sortida al Sánchez Pizjuán és segurament el desplaçament més complicat que haurà d’afrontar el Barça dels sis que té pendents. El Madrid té sortides més complicades: ha d’anar a Sant Sebastià i a Bilbao, i també a Granada, al camp d’un dels equips de moda de la lliga i on el Barça ja ha perdut aquest curs.

Un altre factor important serà el retorn de Luis Suárez de cara al tram final de la temporada. L’uruguaià està treballant per escurçar els terminis. Caldrà veure quan ho fa i en quines condicions. Al Real Madrid, tots els ulls estan posats en la figura d’Eden Hazard. El belga serà operat de la fissura al peroné dijous a la Carrell Clinic de Dallas. La decisió s’ha pres aquest cap de setmana.

Perdre un clàssic afecta, però tenim capacitat per refer-nos. Queda molt i això pot donar molts tombs
Quique Setién
Hem de millorar i ho sabem, però estem a només un punt, queden molts partits i lluitarem fins al final
Frenkie de Jong
Hem perdut una gran oportunitat per deixar-los tocats. Guanyar era fer un pas important. Però queda molta lliga
Gerard Piqué
Sortim d’aquest clàssic disgustats, però no enfonsats. Tenim encara marge de maniobra. Encara no està tot dit
Gerard Piqué
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)