Barça

La renovació de Ter Stegen es negociarà amb pressions

Mercat. L’alemany acaba contracte el 2022 i serà un dels primers a renovar, però el Bayern de Munic pensa en ell com a relleu de Neuer, al qual no vol allargar el contracte més d’un any

El Barça sap que en Ter Stegen té un autèntic tresor. Porter de qualitat més que contrastada, està molt ben integrat al club i a la ciutat –aquí ha nascut el seu primer fill– i és jove, fet que permet al club de no haver de preocupar-se de la porteria durant molts anys. Per les seves característiques, a més a més, és un porter que encaixa perfectament en l’estil de joc blaugrana i des de l’arribada de Quique Setién s’ha convertit en una peça fonamental a l’hora de començar el joc des del darrere.

Amb contracte fins al 2022, el Barça ja li va comunicar fa temps que volia prorrogar-li el contracte i que estava en primera posició pel que fa a les renovacions –Messi al marge–. Ter Stegen va tenir alguns dubtes sobre la seva continuïtat ja fa temps, però ara mateix la seva prioritat és quedar-se al Barça, sempre que es compleixin algunes condicions, més enllà de la millora econòmica, tema en què encara és lluny d’altres companys amb menys pes que ell, i també vol tenir en compte la competitivitat de l’equip en el present i el futur.

La secretaria tècnica blaugrana també té molt clar que la continuïtat de Ter Stegen és primordial per al projecte i per aquest motiu ja van traslladar-li que tocava parlar del seu futur al desembre. Lligar-lo, però, no serà tan ràpid com podria semblar, perquè al marge que la crisi provocada pel coronavirus ha aturat qualsevol moviment en aquest aspecte, a fora són diversos els clubs que es mantenen a l’expectativa amb la situació del porter alemany. Qui està pendent d’ell és el Bayern de Munic, que ha negat a Neuer els dos anys que reclama. El club bavarès només li n’ofereix un perquè pensa a incorporar un nou porter i els agradaria que aquest pogués ser Ter Stegen, a qui en funció de com es desenvolupin les negociacions amb el Barça podrien demanar que no es precipiti renovant i que s’esperi. És impossible que Neuer i l’ara blaugrana coincideixin en el mateix equip tenint en compte les diferències que ja han tingut en la selecció alemanya. Retornar un dels millors porters al seu país és un dels objectius del Bayern, però no seran els únics que estaran atents al que pugui passar durant les negociacions del Barça amb Ter Stegen. El Chelsea és un altre dels equips que pensa a reforçar la seva porteria perquè malgrat la forta inversió que va fer l’estiu del 2018 –80 milions d’euros– per Kepa Arrizabalaga, aquest no acaba de convèncer del tot el seu tècnic, Frank Lampard.

Ara com ara no cal patir per la seva continuïtat i el Barça és optimista. Vol que continuï i Ter Stegen vol continuar, però si les negociacions s’entrebanquen hi ha clubs rivals disposats a pressionar.

TRANQUIL·LITAT

Les converses per renovar-lo van començar fa mesos i en el Barça són optimistes

PENDENTS

Alguns equips es mantenen a l’expectativa per si la negociació s’entrebanca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)