Barça

Reorganització i querella

Jordi Moix passa a ser vicepresident econòmic i patrimonial; Pau Vilanova, vicepresident institucional; Oriol Tomàs, vicepresident de l’àrea comercial; Marta Plana, secretària de la junta, i David Bellver, tresorer

El club anuncia accions penals contra Rousaud

Josep Maria Bartomeu no perdona. Si no va dubtar a fulminar quatre dels seus directius més díscols –Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia van plegar per voluntat pròpia– perquè entenia que estaven més pendents del futur que no pas del present i que li havien estat deslleials, es podia intuir que la seva reacció a les declaracions d’Emili Rousaud durant aquests últims dies en diferents mitjans també seria contundent. Les crítiques a alguns aspectes de la gestió ja les donava per descomptades, el que possiblement no esperava el president del Barça és que l’exvicepresident institucional hagués insinuat que algú del club, no de la junta directiva, havia ficat “la mà a la caixa”.

I Bartomeu i els companys de junta que s’han quedat això no ho han volgut deixar passar per alt. Ahir, en la reunió telemàtica que van celebrar, van acordar querellar-se contra Rousaud en defensa de l’honorabilitat del club i dels seus treballadors. Neguen, “categòricament”, qualsevol acció susceptible de ser qualificada de corrupció i censuren que l’exdirectiu hagi anat esbombant acusacions com aquestes i d’altres sobre l’afer de les xarxes tenint en compte que hi ha una auditoria en marxa. Rousaud esperarà fins avui per analitzar la querella i confia que aquesta ajudarà a esclarir aquest assumpte. Precisament, Price Waterhouse Coopers (PWC) ha comunicat al club que la crisi del coronavirus ha afectat la investigació i que tardaran més a tenir els resultats. Un cop els tinguin, la directiva blaugrana prendrà les decisions corresponents.

El nou nucli dur

La reunió de la junta directiva també havia de servir per fer una reorganització interna tenint en compte les dimissions de sis directius. Ahir no es va acordar cap nova incorporació al consell, però sí que, a proposta de Josep Maria Bartomeu, es van modificar alguns càrrecs. La junta va aprovar el nomenament de Jordi Moix com a vicepresident econòmic i patrimonial, de Pau Vilanova com a vicepresident institucional, d’Oriol Tomàs com a vicepresident de l’àrea comercial, de Marta Plana com a secretària de la junta directiva i de David Bellver com a tresorer. Javier Bordas serà el directiu responsable del primer equip de futbol, mentre que Xavier Vilajoana s’ocuparà del Barça B, del juvenil, del futbol formatiu i del futbol femení. Els directius responsables del comitè de Compliance seran la secretària de la junta, Marta Plana, i el tresorer, David Bellver, mentre que Joan Bladé, a banda de continuar com a responsable dels equips de bàsquet, serà el responsable del comitè de control i transparència. Es tracta d’un equip de plena confiança de Josep Maria Bartomeu, que es va assegurar personalment mitjançant trucades telefòniques que tenia la confiança de tots ells abans de tenir algun altre disgust en forma de dimissió.

Amb aquest equip directiu, la junta espera superar la crisi del coronavirus i culminar tots els projectes marcats en el pla estratègic fins al final del mandat. És una junta directiva amb un pes important de persones properes a l’expresident Sandro Rosell, com ara Pau Vilanova, Oriol Tomàs o David Bellver. Durant la reunió també es va parlar dels diversos escenaris amb vista al possible retorn a les competicions i s’han valorat els plantejaments de la UEFA, l’ ECA i la LFP i també els de les lligues i federacions responsables dels equips de les seccions.

La directiva també es va comprometre a continuar col·laborant amb tot el que calgui per ajudar les institucions en la lluita contra la Covid-19 i va quedar confirmat l’amistós de caire benèfic contra l’Igualada que havia anunciat l’alcalde de la població.

Josep Maria Bartomeu
President
Jordi Cardoner
Vicepresident primer i de la Fundació
Jordi Moix
Vicepresident econòmic i patrimonial i responsable de l’Espai Barça
Pau Vilanova
Vicepresident institucional
Oriol Tomàs
Vicepresident de l’àrea comercial
David Bellver
Tresorer
Marta Plana
Secretària de la junta
Xavier Vilajoana
Directiu responsable del Barça B, del juvenil, del futbol formatiu i del futbol femení
Joan Bladé
Vocal
Javier Bordas
Directiu responsable del primer equip de futbol
Dídac Lee
Directiu responsable de l’àrea digital
J. Ramon Vidal-Abarca
Vocal
Jordi Argemí
Vocal
El consell no s’amplia amb cap nom nou i això queda per a més endavant

Més empreses en el ‘Barçagate’

El programa Què t’hi jugues de la cadena SER Catalunya va revelar el nom de més empreses relacionades amb la polèmica de les xarxes socials amb el Barça. I3 Ventures era responsable de gestionar diferents comptes a les xarxes socials que es dedicaven a difamar jugadors, candidats i fins i tot polítics, però n’ hi ha d’altres. Són NSG Social Science Ventures SL, Tantra Soft SA, Digital Side SA, Big Data Solutions SA, i Futuric SA. Les factures es trossejaven per no haver de passar els controls interns. Feien passar aquestes contractacions a través de diferents departaments com ara el Barça Innovation Hub, La Masia, Actius Digitals, Patrocinis, mitjans de comunicació i Fundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)