Barça

Tots els homes del president

En espera de noves entrades, Bartomeu s’ha envoltat de directius fidels i ha ascendit al seu nucli dur persones properes a l’expresident Sandro Rosell

Només hi ha set supervivents que formaven part de la candidatura que va guanyar en les eleccions del 2015 després de les últimes sortides

Després de guanyar les eleccions del 2015, la junta directiva de Josep Maria Bartomeu es va fer una fotografia davant la porta de tribuna del Camp Nou. Cares somrients i d’il·lusió d’un equip directiu que havia guanyat el triplet i que somiava continuar liderant el futbol mundial en els anys següents. De l’alegria d’aquella instantània poc en queda ja. Per començar, nou d’ells ja no hi són i comptant el president Bartomeu únicament hi ha set supervivents de l’equip guanyador en els comicis del 2015. I són els mateixos que ja formaven part de la junta del 2010 presidida per Sandro Rosell.

Del grup del 2015, la primera a marxar va ser Susana Monje. La seguirien Carles Vilarrubí i Jordi Monés; després Manel Arroyo. L’estiu passat era Jordi Mestre qui se’n va anar i aquesta setmana passada es va produir l’escabetxada de mig consell amb els adeus forçats d’Emili Rousaud, Enrique Tombas, Josep Pont i Silvio Elías, i les marxes voluntàries de Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.

Encara sense cap nova entrada, Josep Maria Bartomeu s’ha envoltat d’un equip directiu d’onze homes i una dona que li garanteix una absoluta fidelitat fins al final del mandat, el 2021. Una junta directiva que haurà d’afrontar reptes molt difícils en totes les vessants del club. Des de l’esportiva, en què s’espera el retorn de Messi i els seus companys per poder continuar guanyant títols, fins a l’econòmica, amb l’objectiu de superar la crisi provocada pel coronavirus i d’enfortir-la per tal de ser capaços d’afrontar el projecte de l’Espai Barça si així ho volen els socis, i la social, amb un procés electoral disputat a la vista. En aquest nou consell hi ha incondicionals de Bartomeu, persones lleials des del 2015, i han pujat en l’escalafó algunes figures molt properes a l’expresident Sandro Rosell, qui sap si pensant ja en els comicis que han de venir. Repassem un a un els nous homes del president.

Jordi Cardoner

El vicepresident primer i de la fundació és directiu des de l’estiu del 2010, sempre adscrit a l’àrea social i en permanent contacte amb els socis i les penyes, on es troba com un peix a l’aigua. Molt fidel als dos presidents que ha tingut, Rosell i Bartomeu, als quals coneix de fa temps. Amb l’actual president van ser companys d’estudis perquè es coneixen des que eren nens, quan anaven a l’escola. Va renunciar a ser el delfí de Bartomeu perquè es va adonar que ser president del Barça “no compensa”, però es mantindrà unit al projecte fins al final, malgrat que també ha estat força crític amb tot l’afer de les xarxes socials.

Jordi Moix

Va entrar a la directiva l’any 2003 amb Joan Laporta de president però va plegar dos anys després. Ell va ser qui va presentar Laporta a Bartomeu i Sandro Rosell. Va formar part de l’Elefant Blau però avui ja és un fidel escuder del president Bartomeu, que l’ha ascendit a vicepresident econòmic en substitució de Tombas. Manté les responsabilitats en l’àrea patrimonial, que controla des de fa anys, i és el responsable de portar a terme el projecte de l’Espai Barça si els socis li donen el vistiplau. La seva fidelitat ha tingut premi.

Pau Vilanova

Ascendeix al nucli dur després d’anys de treball discret a l’ombra. És un dels directius propers a Rosell que guanya pes dins la junta directiva. Del 2003 al 2005 va formar part de la comissió social i el 2010 l’expresident el va reclutar perquè fos el directiu en cap de la comissió social. Té molta relació amb el món de les penyes i a partir s’encarregarà de les relacions institucionals del FC Barcelona com a vicepresident.

Oriol Tomàs

Un altre dels ascensos és el seu. És molt proper a l’expresident Rosell, amb qui comparteix el fet d’haver exercit el mateix càrrec a la multinacional Nike. Entre els anys 2011 i 2013 va ser membre de la comissió esportiva i el 2015 va entrar a la directiva com a vocal. Molt proper al grup que formaven Emili Rousaud, Maria Teixidor i Tombas, amb qui feien alguns sopars, se’n va anar distanciant, possiblement perquè també es veia amb ganes i il·lusió d’aspirar a ser el candidat continuista de la junta, posició que es va acabar quedant Rousaud. Ara, però, se li torna a obrir alguna possibilitat si de l’actual consell n’ha de sortir un nou delfí.

Xavier Vilajoana

També era del grup dels joves però se n’ha desmarcat i s’ha quedat a la junta. Al seu moment també va sonar com a presidenciable. És un dels més futbolers de la directiva. El seu pare, Lluís Vilajoana, va ser directiu amb Josep Lluís Núñez. Ell també fa temps que està vinculat al club. Primer com a jugador i després amb diverses responsabilitats. Cada cop n’ha assumit més, senyal que Bartomeu confia molt en ell. El 2003 va entrar a formar part de la comissió esportiva i es va fer càrrec de la professionalització de la secció de futbol sala durant dos anys (2003-2005), per tornar-hi l’any 2010 i fins al 2015, quan Bartomeu el va incorporar com a membre de la junta directiva com a responsable del futbol formatiu amateur. Des de l’11 de febrer del 2019 compatibilitza la seva responsabilitat en el futbol formatiu amb el projecte Masia. Ara també serà responsable del Barça B, del juvenil, del futbol formatiu i del futbol femení, així que guanya molta quota de poder.

David Bellver

Amic personal de Sandro Rosell, és un altre dels que guanyen pes i s’incrusta en el nucli dur com a nou tresorer del club i com un dels responsables del comitè de Compliance. Malgrat que pugui ser força desconegut pels socis i seguidors, fa temps que treballa per al Barça. El 2003 era el coordinador de la comissió esportiva del futbol formatiu però el 2005 va marxar del club, com d’altres. Després de la victòria electoral el 2010, Rosell el va recuperar perquè fos el representant de les relacions institucionals davant la UEFA fent feina al costat d’Amador Bernabéu. A principis del 2020, Bartomeu el va nomenar vocal integrat a l’àrea esportiva amb responsabilitats vinculades a les competicions internacionals de la UEFA i la FIFA. Sempre ha estat lligat al món de l’esport i és un dels tres socis del Micfootball SL. Durant l’estada de Rosell a la presó, és un dels que l’anaven a veure regularment.

Javier Bordas

També molt proper a Sandro Rosell, amb qui va estudiar i va compartir vestidor jugant a futbol. En la junta del 2010 era el responsable de la secció de futbol sala, membre de la comissió esportiva de futbol i representant del Barça a la Lliga de Futbol Professional (LFP) i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). La seva fidelitat a Josep Maria Bartomeu no es pot posar en dubte. A partir d’ara serà el directiu responsable del primer equip, un càrrec que el satisfà plenament.

Marta Plana

Va entrar al club com a vocal el setembre del 2018 i per fer-se càrrec del Barça Innovation Hub. La seva aprovació va estar envoltada de polèmica i va ajudar-la el fet que la votació per aprovar els nous directius en l’assemblea de compromissaris es fes de forma conjunta. Sobretot, per dos motius: pel fet d’haver estat sancionada sense poder ocupar cap càrrec públic durant cinc anys per una infracció quan era consellera de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) i després per la seva posició política. Pertany a la plataforma unionista Juntos Sumamos. Amb la remodelació, agafa el relleu de Maria Teixidor com a secretària de la junta directiva i, juntament amb David Bellver, serà responsable del comitè de Compliance.

Joan Bladé

És el directiu responsable de la secció de bàsquet des del 2010. Discret, sempre s’ha mantingut fidel als presidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, que des d’ara també li ha donat una nova responsabilitat al marge del bàsquet. Assumirà la direcció del comitè de control i transparència.

J. Ramon Vidal-Abarca

És un altre dels fidels al projecte del 2010 i que es va mantenir en la junta el 2015. Es manté com a vocal i si abans era responsable en matèria d’instal·lacions i seguretat ara també ho serà de l’equip de futbol sala i del d’hoquei sobre patins.

Dídac Lee

També va entrar el 2010 sota la presidència de Sandro Rosell per encarregar-se de les noves tecnologies, una àrea que el Barça ha anat potenciant molt en els últims anys. Continua com a directiu responsable de l’àrea digital. Un dels seus objectius és trobar formes de capitalitzar els milions de seguidors que té el Barça a les xarxes socials i fer créixer el projecte de Barça Studios.

Jordi Argemí

Vocal des del setembre del 2018. Va ser membre de la comissió esportiva d’handbol i de la comissió de control i transparència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)