Barça

El Barça prioritza la salut al pla de retorn

Coronavirus. Tant Setién com Busquets veuen difícil que es pugui complir el protocol fixat per La Liga

El FC Barcelona té molt clar que no posarà en risc la salut dels seus jugadors. Aquest és el missatge que els màxims responsables esportius del club han traslladat als capitans en un contacte telemàtic recent. Amb la salut no s’hi juga i no hi ha res més prioritari per al Barça que el benestar dels esportistes, ara que ja es parla d’un retorn als entrenaments. La Liga ha elaborat un protocol d’actuació de 19 pàgines amb mesures per evitar contagis perquè només que aparegui un sol positiu el que queda de temporada se’n podria anar en orris.

Tornada per fases

Aquest pla preveu en primera instància una pretemporada de 15 dies perquè els jugadors agafin la forma amb entrenaments en solitari amb instruccions telemàtiques dels entrenadors i un màxim de dos jugadors sobre la gespa, un a cada costat del camp. Després es farien sessions en grups reduïts de vuit jugadors i finalment es tornaria als entrenaments grupals. La Liga també preveu que els clubs es concentrin en ciutats esportives o hotels on només el personal autoritzat pugui accedir.

La plantilla blaugrana i l’AFE veuen complicat complir aquest protocol. Així ho expressen Busquets i Quique Setién. “Serà difícil que es reprengui la competició. Podrem començar a fer entrenaments amb el protocol establert, individualment, sense coincidir amb els companys i dutxant-nos a casa, però a l’hora de jugar partits i fer viatges serà molt difícil. Considero que és una exageració que ens concentrin en un mateix lloc fins que s’acabi la competició. No crec que es pugui fer”, diu el migcampista. “ La logística serà difícil i no sé si es podran complir totes les normes. Provaríem de fer-ho, però em sembla inviable. No veig clar que tornem a entrenar-nos aviat.”, assenyala el tècnic.

La incertesa en aquests moments és absoluta i el Barça tampoc té clar que es puguin complir els suposats terminis amb els quals treballa La Liga per tornar a la feina. El Barça tenia previst reprendre l’activitat el 18 de maig –ja es va endarrerir perquè la primera data que es va fixar va ser la del 27 d’abril–, però tot dependrà també de si el govern espanyol decideix allargar l’estat d’alarma. A hores d’ara, és probable que es prorrogui fins a l’11 de maig i caldrà veure com queda fixada la desescalada i com afecta això els clubs esportius.

Protocol propi

Malgrat tot, el Barça sí que ja fa uns dies que treballa en el seu propi protocol abans de tornar als entrenaments. El club vol córrer zero riscos. El retorn es farà de manera esglaonada i està previst sotmetre tots els esportistes i empleats del club a un test de coronavirus per certificar que poden tornar a l’activitat sense riscos per a ningú. Fins ara, el club no havia fet cap test a qui no tingués símptomes, però ara sí que se’n faran i seran moltíssims. Els esportistes, a més a més, s’hauran de sotmetre a unes proves mèdiques per veure en quin estat físic estan després d’estar tant temps aturats sense competició i exercitant-se a casa. També està previst fer dues proves més de coronavirus, quan es torni a entrenar en grup –també se’ls faria a tots aquells que tenen contacte amb l’equip– i just abans de reiniciar la competició.

PROTOCOL PROPI

El Barça treballa en el retorn a la feina i serà sense córrer cap risc i fent molts tests
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)